Obavijesti

News

Komentari 9

Zastupnici će raspravljati o interpelaciji o radu Vlade

Zastupnici će raspravljati o interpelaciji o radu Vlade

Sabor će u utorak poslijepodne raspraviti Interpelaciju koju je DP predložio uz potporu 20 oporbenih zastupnika, kojom od Vlade traže da Saboru dostavi sve ugovore i odluke vezane uz vjetropark Krš-Pađene

VIDEO

Sabor će u utorak poslijepodne raspraviti Interpelaciju koju je DP predložio uz potporu 20 oporbenih zastupnika, kojom od Vlade traže da Saboru dostavi sve ugovore i odluke vezane uz vjetropark Krš-Pađene, te sve odluke Ministarstava energetike i zaštite okoliša i HERA-e vezene uz taj projekt.

Pozivajući se na izračune stručnjaka koje su angažirali, iz DP-a tvrde da će hrvatski potrošači u 14 godina isplatiti 2, 2 milijarde kuna više nego što bi prema zakonom predviđenoj cijeni trebali platiti. Kao razlog tolike cijene navode "besramno pogodovanje i korupciju u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a".

Vlada je Saboru predložila da Interpelaciju odbije, a resorni ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić opetuje kako su sva rješenja koja je o tom projektu 2017. donosilo tadašnje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje je preuzeo, donesena nakon prethodne konzultacije s DORH-om, kao i da su ona pravomoćno potvrđena na sudu, u travnju 2019. godine.

Sva postupanja Ministarstva bila su u skladu sa zakonom "nakon višestrukih konzultacija s DORH-om", a "to je dokazano na dvije sudske instance i to je nešto na čemu ćemo inzistirati u saborskoj raspravi ", poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vezano za interpelaciju premijer Andrej Plenković rekao je sinoć, nakon sastanka Kluba HDZ-a da je već prošli tjedan u raspravi o izvješću o radu Vlade rekao kako je cijela ta inicijativa u biti promašena. Podsjeća da se njezina bit odnosi na 2013. godinu i na nekadašnju Vladu Zorana Milanovića.

"Ona najmanje veze ima s našom vladom, vjerujem da će biti odbačena", rekao je Plenković.

U vezi s tim rekao je kako vjeruje da će biti raspravljena i odluka o tarifama i sklapanje ugovora 2013. dodavši: "Prema tome ta interpelacija ima najmanje veze s našom vladom".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1