Obavijesti

News

Komentari 52

'Zatražit ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe'

'Zatražit ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe'
1

Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje,  jer bez sredstava županije i države Delnice su "jednostavno na koljenima"...

VIDEO

U Delnice, koje je pogodilo snježno nevrijeme, u nedjelju je stigao premijer Andrej Plenković koji sudjeluje na sastanku delničkog Kriznog stožera, a  potom će obići zimske službe na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:51

"Pored pomoći koja nam je odobrena, zatražiti ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe", najavio je prije sastanka Stožera gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
plenkovic

Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje,  jer bez sredstava županije i države Delnice su "jednostavno na koljenima". 

 Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima "apsolutno nužan" Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

plenkovic

"Goranima nije problem ono čega imaju previše, a to je snijeg, nego ono čega imaju premalo, a to su novci", kaže Komadina držeći kako je svima jasno da su troškovi za čišćenje snijega ogromno povećani, ne samo ove godine, nego i inače i da to mora biti sustavno riješeno. "Naravno, povećani su troškovi života svima koji ovdje žive, to se evidentno vidi. Prema tome, Zakon o Gorskom kotaru je nešto što je apsolutno nužno", naglašava župan.

"Pomozite jedni drugima"

Premijer Andrej Plenković obećao je u nedjelju da će država pomoći Delnicama i njegovim stanovnicima koji se već nekoliko dana bore sa obilnim snijegom u čijem im čišćenju pomaže i Hrvatska vojska.   

plenkovic

"Upravo to smo danas i rekli. Vidjet ćemo cjelinu troškova koji će nastati, ukoliko financijski kapaciteti grada, općina, županije ne budu dovoljni pronaći ćemo načine za sufinanciranje ili dodatne intervencije", izjavio je premijer nakon sastanka Kriznog stožera, koji je bio zatvoren za javnost, prenosi HRT.  Zbog toga, dodao je, i postoje mehanizmi u državnom proračunu, uključujući i proračunske zalihe.  

Premijer je pozvao građane da za snježnog nevremena pomognu jedni drugima, da brinu o svojim susjedima, posebno starijima, o onima kojima "treba proviriti".

Premijer je u Delnice stigao sa ministrima obrane i prometa Damirom Krstičevićem i Olegom Butkovićem, a sastao se sa gradonačelnikom Delnica Ivicom Kovačevićem i županom Primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom koji su pozvali državu da pomogne Delnicama u kojima je proteklih dana palo više od metar i pol snijega, a snijeg pada i danas. 

Razmišlja se i o mogućim poplavama

Potvrdio je kako se već razmišlja o poplavama do kojih bi moglo doći nakon topljenja obilnog snijega. 

Cjelovitim pristupom apsolutno svih nadležnih tijela vodimo računa kako će se razvijati vremenske prilike narednih dana,  ljudi ovdje znaju puno o tome, a sve što s državne razine činimo je komplementarno lokalnim naporima, rekao je Plenković.

 Župan Zlatko Komadina naglasio je da su sve službe u pripravnosti, da su visine snijege rekordne, ali nema više hitnih intervencija službi. U narednim danima očekuje se zaleđivanje, a zatim topljenje snijega, pa treba voditi računa o jezerima, da ne bi došlo do poplava, istaknuo je.

O novom vodstvu požeško-slavonskog HDZ-a

 Na pitanje o izboru novog vodstva požeško-slavonskog HDZ-a,  Plenković je odgovorio da je to supsidijarnost u stranci. "Tko se izabere i dobije najviše glasova normalno će funkcionirati u okviru stranke", kazao je.

Upitan traži li  se novi državni tajnik za demografiju, nakon ostavke Marina Strmote, rekao je da će se to riješiti.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a