Obavijesti

News

Komentari 161

Zatrpalo ih više od metar i pol snijega: Delnicama šalju pomoć

Zatrpalo ih više od metar i pol snijega: Delnicama šalju pomoć
8

Freza će Delnicama, gdje je 153 centimetra snijega, biti na raspolaganju prema potrebi, odnosno do završetka čišćenja snježnih nanosa u gradu", navodi se u priopćenju.

VIDEO

U Delnice, gdje je palo više od metar i pol snijega, Grad Zagreb šalje frezu za čišćenje snijega, izvijestio je u subotu gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:51

"Na traženje Državne uprave za zaštitu i spašavanje Grad Zagreb po odobrenju gradonačelnika Milana Bandića, a putem Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Zimske službe Grada Zagreba šalje pomoć Gradu Delnice i to frezu za čišćenje snijega. Freza će Delnicama biti na raspolaganju prema potrebi, odnosno do završetka čišćenja snježnih nanosa u gradu", navodi se u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Očekujte probleme u opskrbi energijom i štete na usjevima'
'Očekujte probleme u opskrbi energijom i štete na usjevima'

Istaknuto je da Ured za upravljanje u hitnim situacijama  i Grad Zagreb uvijek solidarno pomažu svim ugroženim područjima u Hrvatskoj.

snijeg

U Delnicama je prema posljednjem mjerenju visina snijega 153 centimetara, ali ga je u zapusima mjestimice i do tri metra. U pomoć Delničanima došli su pripadnici Oružanih snaga RH koji s lopatama te uz pomoć mehanizacije - buldožera, freza i kamiona uklanjaju velike nanose snijega s prometnica te čiste prilaze kućama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Vojska i u Lici

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske angažirani su i u subotu u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, a tijekom protekla tri dana u pružanje pomoći bilo je uključeno 300-tinjak pripadnika i 30-ak strojeva i vozila Hrvatske vojske.

Od jutarnjih sati, pet pripadnika angažirano je u Brušanima pored Gospića s jednim radnim strojem za čišćenje snijega. Po završetku će se uputiti za Gračac gdje će biti angažirani na čišćenju puta do farme Deringaj.

Također, u Delnicama, Saborskom, Lovincu i Donjem Lapcu nekoliko pripadnika OS RH sa radnim strojevima angažirano je na čišćenju prometnica.

Od četvrtka, prvog dana angažmana pripadnika Hrvatske vojske na aktivnostima uklanjanja posljedica snježnog nevremena, u radove je bilo uključeno oko 280 pripadnika i 30-ak inženjerijskih strojeva i motornih vozila Oružanih snaga RH.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena na lokacijama gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija bilo najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

Nema prohodne ceste za kamione prema Rijeci

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a HAK upozorava i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

vrijeme

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice.)

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok pa dalje državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).

Za sav promet zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica,
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana),
DC25 Gospić-Karlobag.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A1 između čvorova Posedarje i Maslenica,
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga,
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
Paški most,
ŽC5030 Platak-Kamenjak. 

Snijeg dolazi čak i u Dalmaciju, a onda slijede debeli 'minusi'...
Snijeg dolazi čak  i u Dalmaciju, a onda slijede debeli  'minusi'...

Od sutra 'ruska zima', čak i na moru

Od sutra će padalina biti znatno manje, ali zato stiže hladni val koji bi mogao trajati tjedan dana i donijeti temperature do minus 20 stupnjeva. U nedjelju se očekuje vjetrovito i osjetno hladnije. Na Jadranu uz susnježicu i snijeg, no u Dalmaciji, posebice južnoj, još mjestimice može biti i kiše, dok će se u Istri zadržati uglavnom suho.

Povremenog slabog snijega bit će i u gorskoj Hrvatskoj, a u ostatku unutrašnjosti moguć je tek rijetko. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Jutarnja temperatura na kopnu uglavnom od -10 do -5, a najviša dnevna između -7 i -2. Na sjevernom Jadranu između -3 i 3, u Dalmaciji od -1 do 5 °C, a ujutro na krajnjem jugu ponegdje i viša, javio je DHMZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a