Obavijesti

News

Komentari 260

Bernardić uvjerljivo pobijedio, ostaje šef zagrebačkog SDP-a

Bernardić uvjerljivo pobijedio, ostaje šef zagrebačkog SDP-a
6

Mirando Mrsić koji je vrijedio za najjačeg protukandidata, nije pobijedio niti u svojoj četvrti. Prema službenim rezultatima, Bernardić je osvojio 64.52 posto glasova

VIDEO

Davor Bernardić će biti novi-stari predsjednik zagrebačkog SDP-a. Uspio je skupiti dovoljno glasova za uvjerljivu pobjedu u prvom krugu. Mirando Mrsić koji je vrijedio za najjačeg protukandidata, nije pobijedio niti u svojoj četvrti, Podsljemenu. 

- Davor Bernardić pobijedio premoćno u Zagrebu! Usprkos kampanji blaćenja, usprkos podrške pola Vlade Mrsiću i utrošenoj lovi, Zagrebački SDP rekao je da demokratizaciji, decentralizaciji, modernizaciji i edukaciji! Bravo Davore! -  napisala je na svom Facebook profilu Aleksandra Kolarić.

Drugo mjesto Mrsiću, treće Marasu

U 21 sat zatvorena su birališta u 17 mjesnih organizacija zagrebačkog SDP-a koji bira svog čelnika. Nešto iza 22.30 sati objavljeni su i službeni rezultati izbora prema kojima je Davor Bernardić osvojio 64.52 posto glasova. Objavu njegove pobjede popratio je pljesak i skandiranje gomile 'Bero, Bero'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na drugom mjestu je Mirando Mrsić koji je osvojio 21.6 posto glasova, dok je Gordan Maras osvojio 13.87 posto glasova. 

- Ja ću nastaviti dalje se boriti za novu socijaldemokraciju u stranci. Izbori su završeni, nadam se da ćemo iz ovoga imati neke pouke i nadam se da će predsjednik gradske organizacije raditi drugačije nego što je radio u protekle tri i pol godine -  rekao je Mirando Mrsić nakon objave rezultata.

'Na ovim izborima pobijedila je demokracija u SDP-u'

- Dragi prijatelji i prijateljice, socijaldemokrati, hvala što ste vjerovali u mene zadnje 4 godine i što vjerujete u mene i dalje, jer ja vjerujem u vas. Na ovim izborima pobijedila je demokracija u SDP-u. To je ono što je važno. Posebno sam ponosan na članove koji na bilo koji način nisu uvrijedili nikoga tijekom kampanje. Ovo je snažna, najjača stranka u Zagrebu, stranka poštenih iskrenih i odlučnih ljudi koja se bori za građane grada Zagreba -  rekao je Bernardić u pobjedničkom govoru. 

- Zagrebački SDP povest ćemo u pobjedu na sljedećim lokalnim izborima. Zagrebački SDP osigurat će pobjedu SDP-u na sljedećim parlamentarnim izborima, za još jedan mandat SDP-ove Vlade u teškoj situaciji za zemlju -  rekao je Bernardić i još jednom zaradio pljesak i skandiranje dok su uz njega sjedili njegovi protukandidati. 

Za Dnevnik 3 HRT- a odgovorio je na pitanje je li mu premijer Zoran Milanović čestitao na pobjedi. Rekao je kako mobitel nije kod njega, ali da je siguran da će mu premijer, kao i u svim drugim prigodama, uputiti svoju čestitku.

Očekivao se drugi krug

Za mjesto predsjednika zagrebačkog ogranka stranke borila su se tri kandidata - dosadašnji predsjednik Davor Bernardić, te ministri Mirando Mrsić i Gordan Maras. Iako se nagađalo  da nijedan od kandidata u prvom krugu neće uspjeti osvojiti 50 posto potrebnih glasova za pobjedu, Bernardiću je to ipak pošlo za rukom pa drugog kruga koji je planiran za iduću nedjelju ipak neće biti. Na izbore je izašlo 63.11 posto članova zagrebačke organizacije SDP-a.

>> Ovo su izbori koji će pokazati raspoloženje u SDP-u

>> Mrsićeva ideja: SDP-ovci se u Zagrebu skinuli pred publikom



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u