Obavijesti

News

Komentari 0

Zatvorene dionice A1 i A6, a ograničen je promet na DC8

Zatvorene dionice A1 i A6, a ograničen je promet na DC8
1

Putne informacije za osobe u tranzitu kroz RH: prilikom prolaska dužni ste koristiti autoceste; u slučaju da granicu prelazite na prijelazu koji nije na autocesti

VIDEO

Zbog bure za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina) i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zbog bure je zatvorena i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Dubrovačkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga (DC8), brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slab snijeg povremeno pada u Lici. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH: na granici između RH i Republike Slovenije određuju se granični prijelazi Bregana i Macelj; na granici između RH i Mađarske određuju se granični prijelazi Goričan i Duboševica; na granici između RH i Bosne i Hercegovine određuju se granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac; na granici između RH i Republike Srbije određuje se granični prijelaz Bajakovo.

Putne informacije za osobe u tranzitu kroz RH: prilikom prolaska dužni ste koristiti autoceste; u slučaju da granicu prelazite na prijelazu koji nije na autocesti, dužni ste se uputiti prema autocesti najkraćim mogućim putem i nastaviti svoj put dalje autocestom; tijekom tranzita nije dopušteno zaustavljanje osim na sljedećim odmorištima: BP Novska jug, BP Novska sjever, BP Kozjak jug, BP Prokljan sjever, BP Draganić sjever, BP Draganić jug, BP Bačva i BP Ravna Gora; tijekom zaustavljanja dužni ste se pridržavati strogih mjera socijalnog distanciranja; dužni ste postupati po uputama predstavnika Civilne zaštite ili policijskih službenika.

Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Hrvatskim državljanima omogućuje se povratak u RH, odnosno odlazak u zemlju u kojoj rade i borave uz primjenu mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (14-dnevna samoizolacija), omogućuje se povratak u matične države građanima EU, a osobe iz zemalja EU mogu ulaziti samo u iznimnim slučajevima. Izuzeci se odnose na zdravstvene djelatnike, istraživače, suradnike za skrb o starijima, prekogranične radnike, prijevoznike roba i drugo prometno osoblje u mjeri u kojoj je to potrebno (konvoji u susjedne zemlje), diplomate, policijske službenike, timove civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija, vojno osoblje i putnike u tranzitu. Njihovu dinamiku kretanja će definirati HZJZ.

Zbog koronavirusa Mađarska, Srbija i Crna Gora zatvorile su granične prijelaze. Ulazak je dopušten samo njihovim državljanima i vozačima teretnih vozila.

U prekidu su trajektne linije Lopar-Valbiska, Prizna – Žigljen i Rogač-Split te katamaranska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se ograničava javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu. Zabranjuje se održavanje svih brzobrodskih linija osim sljedećih: Mali Lošinj-Unije-Srakane Vele-Susak, Ilovik-Mrtvaška, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Krapanj-Brodarica, Vodice-Prvić-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Komiža-Biševo i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Reducirani broj putovanja na pojedinim lokalnim linijama zbog složene situacije s corona virusom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.