Obavijesti

News

Komentari 176

Zatvorenicima uzimaju organe dok su još živi, bez anestezije?

Zatvorenicima uzimaju organe dok su još živi, bez anestezije?
1

'LJUDSKA ŽETVA': Zatvorenicima u kineskim zatvorima, radnim kampovima i vojnim bolnicama liječnici odstranjuju organe bez anestezije. Neke su žive spalili

VIDEO

Državne institucije poput bolnica i zatvora u Kini godinama kriju strašnu tajnu, zatvorenicima uzimaju organe dok su još živi i to bez anestezije

Filmaš Leon Lee o tome je napravio dokumentarac u nadi da će pomoći zaustaviti oblik zločina kakvog još nismo vidjeli na ovom planetu, kaže. U njegovom dokumentarcu 'Ljudska žetva' o svojim iskustvima govore svjedoci i doktori koji su izvodili amputacije i uklanjanje organa, a sam Lee je razgovarao s News.com.au uoči premijere filma na televiziji. 

Najmanje je 65.000 žrtava, operiraju ih bez anestezije

Kazao je kako je razgovarao s policajcem koji je svjedočio uklanjanju organa 30-godišnjakinje kojoj nisu dali anesteziju, a danima prije operacije su je mučili i silovali. 

- Puno operacija se obavlja u vojnim bolnicama, radnim kampovima i zatvorima gdje je lako kontrolirati žrtve. Uzmu im jetru, srce, rožnice, pluća, kožu, bubrege... Uglavnom uzmu sve organe - kazao je Lee koji smatra da je u posljednjih pet godina bilo najmanje 65.000 žrtava ovog groznog zločina.

Unosan biznis

Od kad je uspostavljen sistem transplantacije organa 2010. godine, Kina je postala druga zemlja na svijetu po broju transplantacija organa. Prve su Sjedinjene Američke Države. Brojni pacijenti dolaze u Kinu po potrebne organe jer moraju čekati samo dva ili tri tjedna, dok se u Americi čeka najmanje mjesec dana. 

Ljudi koji dođu po organe ne znaju, ili ne žele priznati da znaju, na koji način se do njih dolazi. Kineska vlada tvrdi da organe uzimaju od osuđenika na smrt, no to ne može opravdati ogroman broj organa koji su dostupni za transplantaciju.

Žive ih spalili

Svoju priču u dokumentarcu ispričala je i supruga doktora koji je više od 2000 zatvorenika uklonio rožnice. Svi su bili živi kada ih je operirao. Nije to više mogao podnijeti i pobjegli su iz Kine. 

- Neke od žrtava još su bile žive kada su ih potajno spalili u pećima - rekla je.

Zbog straha od posljedica liječnici šute o svemu

Vlasti su odbjeglog liječnika nakon bijega pokušale ubiti, kazala je. Zbog straha od posljedica liječnici se ne usude progovoriti.

Dokumentarac je temeljen na istraživanjima odvjetnika za ljudska prava Davida Matasa i kanadskog političara Davida Kilgoura koji žele raskrinkati ovaj strašan zločin unatoč prijetnjama smrću. 

Kinezi odgovorili svojim dokumentarcem

Kineska vlada napravila je 'protudokumentarac' u kojem tvrde da su svi donori organa volonteri i kako će do kolovoza prestati sa 'žetvom' organa.

Optuže ih za krivovjerstvo, strpaju u zatvore i uzmu im organe

Krivovjerstvo je u Kini zločin zbog kojeg 'krivci' idu u zatvor bez suđenja, a vlasti često ne obavijeste ni obitelji uhićenika. Tako su 2006. nestali brojni sljedbenici zabranjenog pokreta Falun Gong, koji je brojao više milijuna članova. Vođe pokreta su osuđeni na smrt.

- U rijetkim slučajevima obitelji su vidjele fotografije tijela preminulih na kojima su vidjeli rezove od operacija, ali uvjeravali su to tragovi autopsije koju su morali napraviti jer se osoba ubila - kazao je Lee. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca