Obavijesti

News

Komentari 1

Zavod za hitnu medicinu u Splitu dobio šest novih vozila

Zavod za hitnu medicinu u Splitu dobio šest novih vozila
4

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine

VIDEO

Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije u srijedu je dobio šest novih vozila vrijednih oko 3,3 milijuna kuna koja im je donirala ta županija.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je predajući ključeve novih šest vozila za hitnu medicinsku intervenciju istaknuo kako će tri vozila biti namijenjena Zavodu za hitnu medicinu u Splitu, a po jedno vozilo ispostavama tog zavoda u Sinju i Imotskom te Jelsi na Hvaru.

"Ovim ćemo vozilima dodatno pomoći brzim medicinskim intervencijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji", kazao je Boban.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine, a što je, kako je rekao, među najboljim prosjecima u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Splitsko-dalmatinska županija je zahtjevna po svojem reljefu jer se nesreće događaju i na planinama i u pustim dijelovima otoka, ali ipak uspijevamo u više od 80 posto slučajeva intervenirati u okviru 'zlatnog sata' i pomoći prijevozom pacijenta ili ozlijeđene osobe", rekao je Luetić.

Po njegovim riječima, tijekom turističke sezone Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije poveća svoje usluge oko 30 posto a na nekim otocima to je povećanje usluga i iznad 50 posto. 

Boban i Luetić su također izvijestili kako je Splitsko-dalmatinska županija nedavno pronašla nove prostorije za smještaj uprave županijskog Zavoda za hitnu medicinu koja će se iseliti iz Zavoda kako bi se u njemu osigurao dodatni prostor za hitne intervencije i rasteretilo ga se od dosadašnjih gužvi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina