Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Zaželi' u Vrgorcu: Pet milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena

Grad Vrgorac će žene zaposliti na dvije i pol godine, a obavljat će poslove potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području Grada Vrgorca i okolnih sela

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
0 komentara

Pet milijuna kuna dobio je grad Vrgorac iz Europskog socijalnog fonda za realizaciju programa Zaželi kojim će se zaposliti trideset Vrgorčanki iznad pedesete godine starosti koje su prijavljene na Zavodu za zapošljavanje.

Projektom "Niste sami", koji će se u potpunosti financirati sredstvima iz Europske unije, Grad Vrgorac će zaposliti 30 žena na dvije i pol godine, koje će obavljati poslove potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području Grada Vrgorca i okolnih sela. Projekt će se provoditi do lipnja 2020.godine. 

Petnaest žena biti će prekvalificirano u zvanje njegovateljice ili sobarice, kako bi povećali njihove šanse za dugoročno zaposlenje nakon završetka Projekta. Zaposlenice će odraditi teorijski i praktični dio nastave u trajanju od četiri mjeseca za zanimanja koja će im biti upisana u radnu knjižicu.

- Analizom tržišta rada došli smo do zaključka kako postoji realni i veliki interes u Makarskom primorju upravo za ta dva zanimanja- rekao nam je Teo Dodig iz Poduzetničkog centra Vrgorac koji napominje kako im je žao što pri pripremi projekta nije više osoba iskazalo interes za sudjelovanjem u projektu jer je zasigurno moglo biti zaposleno još dvadesetak žena.

Program "Zaželi" predstavili su danas u gradu Vrgorca djelatnici Poduzetničkog centra Vrgorac i gradske uprave.

- Svrha Programa je pomoć starijim i nemoćnim osobama kojima je potrebno omogućiti pravo na trajnu društvenu uključenost uz sprečavanje prerane institucionalizacije, koji su u sustavu socijalne skrbi prepoznati kao osjetljivi korisnici, a takvih je sto sedamdeset korisnika koji će uz, podršku i pomoć u kući, imati pravo i na iznos do 200 kuna mjesečno higijenskih potrepština-  istaknuo je gradonačelnik Ante Pranić.

Grad Vrgorac je inače prvi u Županiji splitsko-dalmatinskoj koji je realizirao ovaj projekt i jedan je od rijetkih koji zahvaljujući poduzetničkoj i stručnoj ekipi povlači sve više novca iz europskih fondova za realizaciju više projekata u Vrgorcu.

Mlada poduzetnička ekipa iz Vrgorca predvođena Mostovim gradonačelnikom Pranićem trenutno je u fazi prikupljanja iskazivanja interesa za projekt Obrazovanje, osposobljavanje i prekvalifikacija nezaposlenih osoba (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Europski socijalni fond), u sklopu kojeg bi njegovi korisnici dobili besplatno obrazovanje ili prekvalifikaciju, ne samo za zvanja za koja su lokalni i Vrgorcu bliži poslodavci iskazali interes, već i za mnoga druga za koja sami korisnici smatraju da bi im mogla najviše pomoći pri zapošljavanju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message