Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
269 komentara

Zbog 1 lipe prijeti im ovrha od 13.000 kn: Oglasila se i Dalić

Bračni par Kostanjevec Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dostavio je dokaze iz porezne po kojima ne da nemaju dug, nego su čak u pretplati od 7500 tisuća kuna

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
269 komentara

Nakon što je u Dnevniku Nove TV u petak emitiran prilog o bračnom paru Kostanjevac, poduzetnicima iz Dugog Sela kojima zbog duga od jedne lipe prijeti ovrha od 13 tisuća kuna, slučaj je komentirala ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

"Kao potpredsjednica Vlade upućujem sve državne institucije da u svom radu s poduzetnicima postupaju u prvim koracima i komunikacijom, preventivno i s upozorenjima. To je kultura koju želimo razviti i koju unosimo i u zakonske propise. U dijelu propisa postoji uputa inspektorima da prve prekršaje i prekršaje laganog karaktera rješavaju dogovorom i upozorenjem. Takav način rada bit će unesen i u novi zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi", rekla je Dalić za Dnevnik.hr i dodala:

"Pozivam i upućujem državne institucije da u svom radu postupaju logično i sa zrnom soli. Mislim da nikome ne koriste prakse gdje se ljude kažnjava zbog iznosa iza decimalnog zareza, gdje se u rigidnoj administrativnoj praksi bez razmišljanja, stvara ono što zovemo nepovoljnom i negativnom poslovnom klimom, a to nije ono što želimo".

'Mi smo sve platili'

Bračni par Kostanjevac Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dostavio je dokaze iz porezne po kojima ne da nemaju dug, nego su čak u pretplati od 7500 tisuća kuna. No, administracija nema sluha i nemilosrdna je.

"Muž ima sad nesigurnost u poslovanju, on sad ne zna u kojem trenutku će oni poslati zadužnicu i blokirati mu račun. Mi smo sve platili, ne na vrijeme, nego unaprijed. Država je radila s našim novcima i sad nas kažnjavaju zbog toga", kaže poduzetnica Melis Kostanjevac.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message