Obavijesti

News

Komentari 95

Zbog kurikularne reforme pisali predsjednici: "Gubimo šansu!"

Zbog kurikularne reforme pisali predsjednici: "Gubimo šansu!"
1

Zbog zahtjevnosti i kompleksnosti proces Cjelovite kurikularne reforme, ne nastavi li se uskoro, bit će vrlo teško ponovno pokrenuti, smatraju članovi stručnih radnih skupina

VIDEO

Članovi stručnih radnih skupina koji su u procesu Cjelovite kurikularne reforme izradili kurikulumske dokumente uputili su pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović u kojemu izražavaju zabrinutost zbog štete koju bi izazvalo zaustavljanje reforme te predsjednicu pozivaju da pomogne da se procesu kurikularne reforme osigura operativna, normativna i financijska podrška te politička neovisnost.

- Obraćamo se Vama jer smo prepoznali iskrenu podršku koju ste davali cijelomu procesu, stalno ističući njegovu važnost. Želimo s Vama podijeliti našu zabrinutost o mogućemu nastanku velike štete zbog opstruiranja i zaustavljanja procesa reforme - ističe se u pismu.

Članovi stručnih radnih skupina u pismu izražavaju zabrinutost jer "nije jasno kako će izgledati nastavak ovoga iznimno složenoga procesa koji je, sada već razriješena, Ekspertna radna skupina izvrsno i promišljeno organizirala i vodila osiguravajući nam uvjete za vrlo zahtjevan rad".

Predsjednicu pozivaju da pomogne da se procesu reforme osiguraju operativna, normativna i financijska podrška te politička neovisnost te da primi njihove predstavnike na razgovor kako bi joj iznijeli svoja iskustva i stajališta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon toliko uloženoga truda i rada Ekspertna radna skupina sigurno ne bi zatražila razrješenje da je imala podršku i uvjete za nastavak procesa. Uvjereni smo da bi oni nastavili raditi na kurikularnoj reformi kada bi se uvjeti u smislu stvarne podrške za to i ostvarili - ističe se.

Potpisnici pisma smatraju da će zbog zahtjevnosti i kompleksnosti proces Cjelovite kurikularne reforme, ne nastavi li se uskoro istom dinamikom, biti vrlo teško ponovno pokrenuti.

'Posljedice za učenike, gospodarstvo i boljitak mogle bi biti nesagledive'

- Time gubimo šansu unaprjeđenja obrazovanja u Hrvatskoj koje je, bez sumnje, u velikom zakašnjenju za europskim sustavima. Nepovoljne posljedice za naše učenike koji žive u 21.stoljeću, a školuju se prema sustavu iz sredine 20. stoljeća, a samim time i za gospodarski razvoj i boljitak naše domovine mogle bi biti nesagledive - smatraju članovi stručnih radnih skupina koji su izradili kurikulumske dokumente nastavnih predmeta, međupredmetnih tema, kurikulumskih područja i okvira za vrednovanje, za učenike s teškoćama, darovite učenike te prijedlog izmjena i dopuna kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kao i kurikulume za gimnazijsko i strukovno obrazovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a