Obavijesti

News

Komentari 65

Zbog mahnitog Brnosa policija suspendirala dvojicu inspektora

Zbog mahnitog Brnosa policija suspendirala dvojicu inspektora
4

Još u travnju nasilni Brnos je ozbiljno zaprijetio 20-godišnjakinji nakon što ga je ostavila. Prestravljena djevojka slučaj je prijavila policiji, no, nisu mu ušli u trag iako je svaku noć bio kod kuće

VIDEO

Zbog propusta u istrazi slučaja Danijela Brnosa (30) iz Vodnjana osumnjičenog za niz ozbiljnih kaznenih djela, od pokušaja ubojstva do prijetnji, suspendirana su dvojica kriminalističkih službenika Policijske postaje Poreč.

Nataša Vitasović iz istarske policije za 24sata kaže da je načelnik PU istarske 11. svibnja 2017. donio rješenja kojima je, radi teže povrede službene dužnosti opisanih u Zakonu o policiji, iz službe udaljio dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Poreč.


     
- Glavni ravnatelj policije naložio je izvanredni nadzor nad postupanjem PU istarske po zaprimljenim prijavama 19-godišnjakinje protiv osumnjičenog  zbog upućenih prijetnji. Nadzorom je utvrđena sumnja da dvojica policijskih službenika Policijske postaje Poreč nisu poduzela sve potrebne radnje s ciljem zaštite žrtve i pronalaska počinitelja te je protiv njih 15. svibnja 2017., Službi disciplinskog sudovanja u Rijeci, podnijet zahtjev za pokretanje postupka zbog teže povrede službene dužnosti - kaže Vitasović.

Naime, Brnos je u nedjelju 7.svibnja oko 14 sati u Vrsari ispred hotela Pineta zbog ljubomore iz omanjeg revolvera pucao u svoju bivšu djevojku Martinu T. (20) iz okolice Poreča i radnog kolegu joj Roberta C. (24) iz Bala nakon čega je netragom nestao. Naoružani bjegunac je sijući strah diljem Istre opsežnoj policijskoj potjeri izmicao punih šest dana. Uhićen je u petak poslijepodne u Vodnjanu, niti 200 metara od majčina stana u kojem je živio. Skrivao ga je prijatelj koji je zbog toga „zaradio“ kaznenu prijavu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijavljivala prijetnje

Još u travnju nasilni Brnos je ozbiljno zaprijetio 20-godišnjakinji nakon što ga je ostavila. Prestravljena djevojka slučaj je prijavila policiji, međutim, unatoč prijavi i raspisanoj tjeralici od sredine travnja Danijelu se nije uspjelo ući u trag iako je svakog dana, priča i njegova majka, uvijek noćio kod kuće. I te nedjelje kada je ranio bivšu djevojku i prijatelja joj u Vrsaru od kuće u Vodnjanu je otišao nešto iza 12 sati, tvrdi mu majka Dolores.

Da se radi o nasilniku sposobnom realizirati prijetnju, policija je mogla pretpostaviti i iz ranijih slučajeva kada je prije nekoliko godina također s pištoljem prijetio ondašnjoj djevojci. Prilikom uhićenja tada je nasrtao čak i na policajce. Iza zatvorskih rešetaka Brnos je već proveo nekoliko godina. Unatoč prijavi pomahnitali Brnos prijetnju je realizirao s oružjem u ruci i samo je pukim slučajem, izbjegnuta smrt dvoje mladih ljudi.

Brnosova majka: 'Neka trune u zatvoru'

Neka Danijel sada „odradi“ svojih 20-30 godina koliko dobije. Ja mu niti u posjetu neću ići, dižem ruke od njega. Nije zaslužio da mu majka dođe u zatvor zbog ovoga što je napravio. U ovih šest dana koliko je bio u bijegu ni oka nisam sklopila. Nisam znala ni je li živ, mislila sam da se ubio, priča Dolores Rajčić (55), majka uhićenog bjegunca Danijela Brnosa (30).

Šest je dana u Istri sijao strah bježeći od policije nakon što je u nedjelju u Vrsaru izrešetao bivšu curu i kolegu joj s posla.

Istarska je policija u petak šturo potvrdila da su u poslijepodnevnim satima u Vodnjanu pronašli i uhitili Brnosa kojeg se sumnjiči da je u nedjelju, 7. svibnja, nešto iza 14 sati ispred vrsarskog hotela Pineta pucao u djevojku (20) i njezinog kolegu (24) te da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem. Nakon saslušanja u policiji i državnom odvjetništvo očekuje se da će Brnos zbog dva pokušaja ubojstva završiti u pritvoru pulskog zatvora.

Da je Istra šest dana, koliko je trajala intenzivna policijska potjera za naoružanim bjeguncem, živjela u strahu kazuju i stanovnici koji su na svim prometnicama diljem Istre nailazili na policijske blokade i policajce u pancirkama naoružane dugim cijevima. Specijalci su uz pomoć psa tragača, pa i helikoptera, pretraživali gustu šumu pokraj Limskog kanala.

Zavirivali su u svaki kutak, napuštenu vikendicu, a diskretno su provjeravali i svaku adresu njegovih što bivših što sadašnjih prijatelja i prijateljica. Nakon objave bjegunčeve fotografije u medijima, policiji su intenzivnije počele pristizati brojne informacije o njegovu kretanju. Lociranje im je bilo otežano jer sa sobom nije imao mobitel, ali je zato na adekvatan način nadzirana komunikacija njegovih prijatelja i poznanika, što je na kraju dalo rezultat.

Majka uhićenog nasilnika, osim što krivi sina da je pokušao ubiti bivšu curu i kolegu joj s posla, upire prstom i na policijsko-pravosudne strukture.

- Sustav je u ovom slučaju pogriješio. Pa ako je ta ranjena cura njega prijavila da joj ozbiljno prijeti onda su trebali čuvati nju, a ne njegovu mamu ovdje. Žao mi je što ta cura nije došla kod mene da porazgovaramo i pomognemo jedna drugoj. Čudno mi je sve to da ga je policija tražila još od travnja, a on je sve dane bio kod kuće, pa i tu nedjelju je bio u Vodnjanu, častio prijatelje i od kuće je otišao oko 12.30 sati, a već u pola tri policija je bila kod mene na vratima s puškama - kaže Dolores Rajčić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a