Obavijesti

News

Komentari 181

Zbog malo pršuta: Radnica Spara ponovno je dobila otkaz

Zbog malo pršuta: Radnica Spara ponovno je dobila otkaz
1

Glasnogovornica Općinskog suda kaže da je ovakva presuda Županijskog suda Zagreb donesena zbog bitne povrede odredba postupka, odnosno zbog proceduralnih stvari

VIDEO

Prodavačicu zadarskog Interspara Suzana Š. koju je prvostupanjskom presudom Općinski sud Zadar vratio na radno mjesto uoči Nove Godine, ovih dana iz centrale Spara Hrvatska d.o.o. obavijestili su da više nije više njihov zaposlenik, odnosno da je ponovno pod otkazom, piše ezadar.hr.

Naime, Suzana Š. je izvanredni otkaz u Intersparu dobila jer je 'usred smjene' 17. rujna prošle godine pojela sendvič s dva lista pršuta koji prethodno nije platila, a pršut da je uzela 'golim rukama'. Prodavačica se na sudu pravdala da je cijeli taj dan naporno radila, prekrcavala robu s paleta i istodobno posluživala mušterije.

Sudac Tomislav Šimić je u prihvaćanju njene tužbe zbog izvanrednog otkaza detaljno obrazložio da se ne radi o težoj povredi radne dužnosti te presudio da se Suzana Š. ima vratiti na posao te dobiti neisplaćene plaće od listopada.

Suzana Š. je vraćena na posao, ne istina u Interspar gdje je radila, nego u Spar u Supernovi. I uslijedilo je čekanje pravomoćne presude koja bi je definitivno vratila na radno mjesto, no umjesto toga uslijedio je šok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije tjedan dana su joj iz središnjice Spara iz Zagreba priopćili da nije više njihova zaposlenica. Budući je vrijeme godišnjih odmora, suci i odvjetnici baš ovo razdoblje najviše koriste, tako da do pune informacije što se zapravo dogodilo nije bilo lako doći.

Ezadar doznao je da je Spar Hrvatska d.o.o. žalbu na presudu suca Šimića uložio, a da je o njoj odlučivao Županijski sud u Zagrebu gdje je sjedište tvrtke. Taj je sud donio rješenje o ukidanju prvostupanjske presude i vraćanju predmeta na ponovno suđenje. Prema tome, kako je presuda u potpunosti ukinuta, to znači da je ukinuta i stavka o vraćanju Suzane Š. na posao.

Proceduralna greška u presudi i ponovno suđenje

Glasnogovornica Općinskog suda Zadar Katarina Zdunić, uz opasku da ne može davati detaljnije obrazloženje presude, kaže da je ovakva presuda Županijskog suda Zagreb donesena zbog bitne povrede odredba postupka, odnosno zbog proceduralnih stvari koje viši sud po službenoj dužnosti najprije mora kontrolirati.

U ovom se slučaju radilo, kako kaže Zdunić, o nedovoljno obrazloženoj presudi, nema dovoljno razloga za presudu, pa je vraćeno na ponovni postupak, kaže glasnogovornica. Najvjerojatnije se radi o nekim pravnim detaljima, jer je obrazloženje suca Šimića i obrazloženo i jasno, no viši sud smatra da nije.

Već je zakazano i pripremno ročište kod sutkinje Ivane Čačić-Brčić za 25. kolovoza. Obnavlja se, dakle, cijeli postupak sa svim svjedočenjima i dokazima. Suzana Š. je tako opet bez posla, u neizvjesnosti čekanja sudskog postupka koji će opet trajati mjesecima i to sve zbog - dva lista pršuta, piše ezadar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...