Obavijesti

News

Komentari 19

'Zbog migranata morat ćemo bolje osigurati neke granice...'

'Zbog migranata morat ćemo bolje osigurati neke granice...'
1

Predsjednica je komentirala problem vala migranata, koji na karlovačkom području čine štetu lokalnom stanovništvu, provaljuju u vikendice i otuđuju čamce na rijeci Kupi kako bi se domogli granice sa Slovenijom

VIDEO

Posljednjeg dana boravka u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je brojne općine, gradove, ustanove i tvrtke.

Nakon posjeta Općini Lasinji predsjednica je posjetila karlovačku Gimnaziju gdje se družila i razgovarala s učenicima koji su joj predstavili projekt STEM - eksperimentalnu nastavu iz fizike, biologije i kemije, te projekt Erasmus u kojima sudjeluju.

Preselila ured: Predsjednica se u Slunju susreće s građanima
Preselila ured: Predsjednica se u Slunju susreće s građanima

- Reforma obrazovanja koja je pred nama i koju moramo što je moguće prije  provesti, mislim da će se najbolje osloniti na već postojeće programe koji su inovativni, koji potiču razmišljanje, kreativnost, individualni ali i timski rad i koji vas usmjeravaju na znanja i zanimanja budućnosti, u području STEM- a prvenstveno. Tu jesu poslovi budućnosti, ali naravno ne možemo zanemariti niti ostala zanimanja i društvene znanosti - rekla je predsjednica dodajući da posebno pozdravlja članove debatnog kluba škole, te napomenula da su upravo te retoričke sposobnosti vrlo važne, a koje su nedostajale u školama ranijih generacija.   

Nakon Gimnazije, predsjednica je posjetila Centar na Baniji, te Grad Ozalj gdje se susrela s čelnicima nakon čega je obišla i ozaljsku tvrtku Flammifer. Nakon Ozlja predsjednica je posjetila Duga Resu gdje je posjetila tvrtku Aquaestil, a potom odlazi u Generalski Stol gdje će se družiti s građanima. Boravak u Karlovačkoj županiji završit će u Ogulinu gdje će se susresti s čelnicima grada i tvrtki, a tamo ce obići Ivaninu kuću bajki i tvrtku Bjelin. 

'Natiskao' ih 16 unutra: Preko Bajakova krijumčario migrante
'Natiskao' ih 16 unutra: Preko Bajakova krijumčario migrante

Tijekom boravka u Dugoj Resi predsjednica je gostovala na Radiju Mrežnici gdje je upitana da komentira problem vala migranata, koji na karlovačkom području čine štetu lokalnom stanovništvu, provaljuju u vikendice i otuđuju čamce na rijeci Kupi kako bi se domogli granice sa Slovenijom.

Predsjednica je rekla da to jest sigurnosni problem, te da je bilo za pretpostaviti da će se migranti početi probijati ovom rutom jer pokušavaju pronaći bilo kakav način da dođu do zapadne Europe, te da su oni dobro upućeni u rute kojim prolaze jer se koriste internetom i društvenim mrežama.

Kolinda: I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu...
Kolinda: I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu...

Rekla je i da je očito taj dio granice porozan i treba je bolje osigurati, te da je čula da u nekoliko mjesta postoje problemi zbog nasilja, da se često provaljuje u kuće kao i da su lokalni stanovnici osobito starije životne dobi žrtve nasilja.

Napomenula je da će o tom problemu razgovarati s ministrom unutarnjih poslova da pojačaju nazočnost policije, posebno granične, ali i interventne i druge policije da bi se osigurali životi i imovina građana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...