News

Komentari 4

Zbog mišje groznice u riječkoj bolnici završilo je petero ljudi

Zbog mišje groznice u riječkoj bolnici završilo je petero ljudi

Riječ je o ljudima koji borave blizu šume ili rade u skladištima. Pretpostavlja se da bi se ove godine, u ljetnim mjesecima, mogla dogoditi epidemija mišje groznice.

Nakon što je u Zagrebu zabilježeno više slučajeva mišje groznice i na Klinici za infektologiju KBC-a Rijeka hospitalizirano je pet osoba, od kojih se još dvije nalaze na liječenju, ali će i one skoro biti otpuštene iz bolnice.

U svih pet slučajeva kod kojih je zabilježena hemoragijska groznica s bubrežnim sindromom poznatija kao mišja groznica, kako su potvrdili u riječkoj bolnici, nema posljedica za zdravlje, a riječ je o ljudima koji, zbog prirode svoga posla, borave u blizini šume ili rade u skladišnim prostorima.

Prema brojnosti dosadašnjih slučajeva, pretpostavlja se da bi se ove godine, u ljetnim mjesecima, mogla dogoditi epidemija mišje groznice. Iz Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije upozoravaju na potrebu preventivne deratizacije prostora, obavezno pranje ruku i pravilno skladištenje hrane osoba koje borave u šumi, izletnike i šumske radnike.

Najčitaniji članci