Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
153 komentara

Ipak su produžili rok: Vlada će trošarine podići tek 24. srpnja

Ovu odluku Vlada je donijela jer je porasla cijena na svjetskom tržištu naftnih derivata i one bi od sutra trebale rasti, a ne padati kako je Vlada očekivala

Sanjin Strukić/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vlada je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak odlučila kako nove trošarine na gorivo ipak neće stupiti na snagu u utorak, već su tu odluku prolongirali za 24. srpanj. Ovu odluku Vlada je donijela jer je porasla cijena na svjetskom tržištu naftnih derivata i cijene bi od sutra trebale rasti, a ne padati kako je Vlada prethodno očekivala. 

Podsjetimo, da su trošarine stupile na snagu, cijene goriva su se od ponoći trebale povećati za čak dvadesetak lipa. Na trošarine je trebalo 'otpasti' 15 lipa, a preostalih pet na veću cijenu samog goriva. 

Tako je Ministarstvo gospodarstva objavilo nove najviše maloprodajne cijene goriva. Budući na trošarine ostaju iste, najprodavaniji benzin Eurosuper 95 poskupjeti za pet lipa, pa će nova cijena biti 10,08 kuna po litri. 

Eurosuper BS 98 s 10,34 poskupjet će na 10,39. Cijena Eurosupera BS 100 od sutra će biti 10,60 umjesto dosadašnjih 10,54 kuna. Ipak, cijene dizela će od sutra biti jeftinije, pa će tako Eurodiesel BS pojeftiniti za dvije lipe. Plaćat ćemo ga  9,39 kuna po litri, a pojeftinit će i plinsko ulje Euro Luel, koje će umjesto 6,82, koštati 6,76 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message