News

Komentari 2

Zbog padobranaca na bejzbol utakmici evakuirali Kapitol

Zbog padobranaca na bejzbol utakmici evakuirali Kapitol

Nekoliko minuta nakon što je upozorila da prati zrakoplov koji predstavlja vjerojatnu prijetnju, kapitolska policija je  izvijestila da nema prijetnje za Kapitol, gdje je smješten Kongres i da su evakuirali zgradu iz sigurnosti

Kapitol u Washingtonu u srijedu je zbog predostrožnosti evakuiran nakon što je praćenje jednog zrakoplova ukazalo na vjerojatnu prijetnju, ali se pokazalo da je riječ o vojnom zrakoplovu koji je ispuštao padobrance na bejzbolsku utakmicu.

Nekoliko minuta nakon što je upozorila da prati zrakoplov koji predstavlja vjerojatnu prijetnju, kapitolska policija je  izvijestila da nema prijetnje za Kapitol, gdje je smješten Kongres i da su evakuirali zgradu iz predostrožnosti.

Ispostavilo se da je sustav uzbunio vojni zrakoplov koji je prevozio na utakmicu članove Golden Knightsa, demonstracijskog padobranskog tima Američke vojske, izvijestila je nešto kasnije kolumbijska policija.

Padobranci su se spustili na Nacionalni bejzbolski stadion u Washingtonu, koji se nalazi na udaljenosti od svega dva kilometra od Kapitola.

Jednomotorni zrakoplov je nakon uzlijetanja iz baze Andrews u Marylandu kružio neko vrijeme iznad Washingtona, a kapitolska policija nije znala da će padobranci iskakati na stadion, izvijestili su američki mediji.