Obavijesti

News

Komentari 113

Zbog pilula pretpjela moždani udar i oslijepila na desno oko

Zbog pilula pretpjela moždani udar i oslijepila na desno oko
3

Liječnici su moždani udar povezali s činjenicom da je Georgie (18) dvije godine uzimala pilule Yasmin. Na desno oko vidi slabije i svaki dan mora uzimati aspirine

VIDEO

Tinejdžerica Georgie Holland (18) iz Velike Britanije ostala je djelomično slijepa nakon što je pretrpjela moždani udar povezan s kontracepcijskim pilulama. Dva dana je ležala u krevetu, a onda su je roditelji odveli u bolnicu gdje su liječnici otkrili da je u mozgu nastao ugrušak koji je utjecao na protok krvi.  

Liječnici su moždani udar povezali s činjenicom da je Georgie dvije godine uzimala kontracepcijske pilule Yasmin. Na desno oko sada vidi slabije i svaki dan uzima aspirine kako bi razrijedila krv. U bolnici je provela tjedan dana, no izašla je kako bi se natjecala na izboru 'Lice Europe'. 

- Pojavilo se ni od kuda. Bila sam na satu plesa i odjednom sam se počela čudno osjećati. Morala sam sjesti i pustili su me kući. Nisam mogla normalno razmišljati i nisam bila sigurna što da radim. Srušila sam se u grmlje uz cestu - ispričala je. 

Naišao je njezin otac i odvezao ju kući. Stanje se toliko pogoršalo da je liječnik morao doći u kuću Hollandovih. Liječnici su nakon boravka u bolnici zaključili kako bi moždani udar mogao biti povezan s pilulama Yasmin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Bayer stoji iza svog proizvoda'

Amerikanka Joan Cummins je 2011. godine tužila farmaceutsku kompaniju Bayer tvrdeći kako je slična pilula Yaz izazvala moždani udar od kojeg je njezina kći preminula. Iz kompanije su Daily Mailu odgovorili kako suosjećaju s obiteljima te da istražuju nuspojave svojih kontracepcijskih pilula. 

- Kombinirani kontraceptivi poput Yasmin su sistematski ispitivani i vrlo rašireni. Bayer stoji iza svojeg proizvoda - stoji u odgovoru. 

Više slučajeva oboljenje povezanih s pilulama Yasmin

Ovo nije prvi put da se pilule Yasmin povezuje sa zdravstvenim tegobama. Amerikanka Brenda Hamilton također je tvrdila da je dobila moždani udar od pilula, a Švicarka Celine ostala je paralizirana

U prosincu 2008. je u Zagrebu preminula 20-godišnja djevojka, a sumnjalo se da je upravo Yasmin prouzročio njezinu smrt. Iste godine je žena s Korčule oboljela od venske tromboze, a jedna Osiječanka dobila je tumor jetre. Ipak, pilule Yasmin u Hrvatskoj nisu povučene iz prodaje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1