Obavijesti

News

Komentari 148

Četvero kolabiralo: Vatrogasci u borbi s vatrom i dehidracijom

Četvero kolabiralo: Vatrogasci u borbi s vatrom i dehidracijom
77

Zagrepčani u šoku gledaju požar koji se širi iz sportske dvorane na Jelenovcu. Vatrogasci su na terenu i gase vatru, a zbog ogromnog dima u prekidu su autobusne linije u tom dijelu grada...

VIDEO

Kako doznajemo s požarišta je Hitna pomoć pomogla četiri vatrogasca koji su kolabirali od vrućine. Vatra se navodno proširila i na šumu, a navodno isijava nekoliko kuća. Izgorjelo je više automobila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drama u Zagrebu: Tri vatrogasca kolabirala gaseći veliki požar, vatra prijeti kućama i širi se prema šumi u blizini dvorane na Jelenovcu http://bit.ly/2sTMIrl Reporter: Sven Hamzić

Posted by 24sata on Friday, 7 July 2017

Provjeravaju kakvoću zraka

- Ozlijeđen je zapovjednik, nagutao se dima, a operaciju je preuzeo njegov zamjenik. Sve je pod kontrolom. O razmjerima štete se ne zna zasad. Izgorjeli su restoran i dvorana. Trafostanica je spašena, ali se još ne zna radi li - rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

- Tu je 80 vatrogasaca, 15 auta DVD-a, Institut za medicinska istraživanja provjerava kakvoću zraka. Ali nema nikakvih opasnosti. Ništa nije ugroženo. Sve je pod kontrolom - dodao je, prenosi N1.

- Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja  pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju. U požaru su izgorjele dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac. Uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid - priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

- Ovo je užas, pa dim je prekrio cijeli grad, rekla nam je čitateljica koja je snimila požar usred Zagreba. Zasad je poznato da su vatrogasci na terenu, a točan uzrok požara u Športskom-rekreacijskom centru Jelenovcu i obiteljskoj kući doznat će se nakon očevida.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obitelj Hala su vlasnici i upravitelji centra

Sportski centar Jelenovac je u privatnom vlasništvu obitelji Hala. Uz sportsku dvoranu, u centru je i restoran i kafić. Osnivač centra Slavko Hala je manje poznat širokoj javnosti. Opisivan je kao poduzetnik i nogometni stručnjak koji ima dobre veze u vrhu hrvatskog nogometa. Tako je o njemu pisao Samoborski glasnik kada je preuzeo NK Samobor i "preporodio ga".

U međuvremenu je jedna Halina tvrtka koja je upravljala sportskim centrom otišla u stečaj. Otišla je u stečaj i njegova građevna tvrtka. Sportskim centrom sada upravlja tvrtka ŠRC Jelenovac koji vodi njegova kćerka Andrijana Hala Šamarinec. 
Imaju 16 zaposlenih, prihode kroz godine od dva do tri milijuna i dobit oko 60-ak tisuća kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

ZET je objavio kako zbog intervencije vatrogasaca ne vozi autobusna linija 139.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa