Obavijesti

News

Komentari 6

Zbog premlaćivanja optuženi pripadnik Tigrova i dva mladića

Zbog premlaćivanja optuženi pripadnik Tigrova i dva mladića
1

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Mateja Bjekića (24), Roberta Bitunjca (24) i 17-godišnjaka koje tereti za teško ozljeđivanje umirovljenika Evelina Vale (68)

Prema optužnici njih se trojica terete da su 21. srpnja 2019. između 7 i 7:10 sati na Danteovu trgu u Puli, prema prethodnom dogovoru, napali Valu. Pri tome su, tvrdi tužiteljstvo, bili svjesni da im on zbog svoje starije životne dobi ne može pružiti otpor niti pobjeći od njihova napada, navodi dnevnik.

Zamaskirali su lica odjećom i maramama te su došli do njega. On je u tom trenutku sjedio za stolom, ispred kafića kojem je tijekom noći čuvao inventar. Dok je maloljetnik s palicom u ruci stajao u njegovoj neposrednoj blizini zaklanjajući mu najbliži izlaz s terase, Bjekić ga je više puta udario šakom u glavu.

Znate li tko je napadač? Teško je ozlijedio mladića u Zagrebu
Znate li tko je napadač? Teško je ozlijedio mladića u Zagrebu

Kada se Vale ustao i pokušao pobjeći, Bitunjac, koji je inače profesionalni vojnik i tada je bio pripadnik Gardijske brigade Tigrovi, na njega je bacio stolicu i udario ga je u ruku, donosi Večernji list.

Sva trojica napadača sustigla su Valu koji im je bježao, nakon čega ga je Bitunjac odgurnuo u kontejner za smeće od čega je Vale pao na tlo. Dok je ležao na tlu, sva trojica su ga nogama udarala po tijelu. Nakon toga su pobjegli ostavivši iza sebe teško ozlijeđenog čovjeka da leži na tlu.

Užas u Lici: Dječaka (14) je napao letvom i slomio mu ruku
Užas u Lici: Dječaka (14) je napao letvom i slomio mu ruku

Nakon događaja Vale je bio hospitaliziran u Općoj bolnici Pula, a policija je koji dan kasnije uspjela naći počinitelje te ih uhititi.

Povod bestijalnom napadu navodno je bila istarska zastava koja je iz nekog razloga zasmetala napadačima. Ta je zastava visjela na jarbolu do hrvatske zastave. Obje su zastave na tom mjestu visjele od prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Tužiteljstvo traži da se Bjekiću i Bitunjcu produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok za 17-godišnjaka predlažu maloljetničku sankciju. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...