Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Zbog presude Praljku blokirano je više portala iz Hercegovine

Najčešće se blokiraju tekstovi vezani za presudu u Haagu, kao i reakcije na taj događaj. Iz Hrvatskog studentskog politološkog foruma koji upozorili su u ponedjeljak kako se 'stalno krši pravo na slobodu mišljenja'

FILE PHOTO: The Facebook logo is displayed on the company's website in Bordeaux, France
Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
9 komentara

Više news portala iz Hercegovine i njihovih Facebook profila proteklih je dana blokirano nakon izricanja presude šestorici dužnosnika Herceg Bosne i samoubojstva generala Slobodana Praljka, a aktivistički portal Poskok.info nakon dvodnevne blokade objavio je da privremeno prestaje s radom.

Blokade objava i napade prijavili su iz portala Dnevnik.ba, Grude.com i Brotnjo.info.

Portal Brotnjo.info čitatelje je izvijestio kako je njihova Facebook stranica blokirana zbog objave teksta o naoružanom ratniku Islamske države uhićenom u Sarajevu.

Portala Grude.com naveo je kako je posljednjih nekoliko dana blokiran na Facebooku te navodi da se radi o sinkroniziranim napadima na pojedine portale na hrvatskom jeziku u BiH, kao i na internetske profile poznatijih pojedinaca iz javnog života, pripadnika hrvatskog naroda.

Najčešće se blokiraju tekstovi vezani za presudu u Haagu, kao i reakcije na taj događaj.

Iz Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) koji djeluje pri Filozofskom fakultetu u Mostaru upozorili su u ponedjeljak kako se "stalno krši pravo na slobodu mišljenja i izražavanja pripadnika hrvatskoga konstitutivnoga naroda na pojedinim društvenim mrežama".

"Nakon 29. studenoga, mnogi portali s područja Hercegovine meta su napada, te se blokiraju, onemogućeni su u svom radu, što predstavlja kršenje pozitivnih propisa Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju HSPF-a.

Tema: Drama u Haagu: Praljak se otrovao!

Možda vas zanima i ovo:
Message