Obavijesti

News

Komentari 220

Zbog prevarantskog kredita je u blokadi: 'Nemam ni za režije'

Zbog prevarantskog kredita je u blokadi: 'Nemam ni za režije'
7

Ivanka Osmak (60) podignula je kredit od 122.000 kn. Unatoč dogovoru dobila je ratu od 6200 kn. Tražila je pomoć. Rekli su joj da je riječ o prevarantskom kreditu

VIDEO

U blokadi sam pet godina i od mirovine, koja iznosi 4200 kuna, na zaštićenom računu ostaje mi 1440 kuna. Kuća samo što se ne raspadne, popravke mi plaćaju susjedi jer ja nemam od čega. Perem se u hladnoj vodi, a mašinu za rublje nemam jer se raspala, neutješno plače Zagrepčanka Ivanka Osmak (60)

U blokadi se našla 2010. nakon što je 2009. digla prevarantski kredit.

- U to vrijeme sada pokojni otac Tomo bio je jako bolestan i trebao mi je novac da zatvorim stari kredit, a s ostatkom bi brinula o njemu. Podigla sam kredit od 122.000 kuna u kreditnom uredu u Bogovićevoj 2 i računala da će mi rata biti do 2.000 kuna. Sve sam dogovorila s njima, no na ugovoru rata nije bila naznačena. Isplata od 122.000 kuna bila je kod javnog bilježnika, a došla mi je rata od 6.200 kuna. Potražila sam pravnu pomoć i financijski savjetnik rekao je da se radi o prevarantskom kreditu i da ga zatvorim što prije. No, ta kreditna zadruga to mi nije dopustila - priča Ivanka dodajući da je svjesna da je sama kriva za ovo. 

Zadruga koja joj je dala kredit se ugasila

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako je vlasnik te štedno kreditne zadruge Amerikanac Edgar Khashakyan, firma se jednostavno ugasila, a ovrhu joj je stavila tvrtka Axia. d.o.o. iz Zadra. U međuvremenu je njen odvjetnik podnio kaznenu prijavu i žalbu, a cijeli slučaj je dospio na Općinski sud, koji je po sutkinji Ines Gutzmirtl Špehar presudio da se ugovor poništava te naložio tuženiku da odblokira Ivankin račun u Fini.

- Problem je u tome što Fina ne priznaje pravomoćnu presudu iz 2012. godine i kada sam je dostavila, vratili su je. Kratko su rekli da oni ne znaju kako da me odblokiraju jer je ugovor sklopljen s fizičkom osobom, a blokadu je stavila pravna osoba Axia d.o.o koje više nema u Hrvatskoj - očajna je žena.

Jedva krpa kraj s krajem i ne zna kako će dalje.

- Ja nikome do sada nisam ostala dužna i podmirit ću sve svoje dugove, ali samo želim da mi odblokiraju račun. Štedim na sve načine, plinara mi je u lipnju isključila plin, kuham i grijem se na struju, i imam neki mali električni radijator kojeg pojačam da se stan malo ugrije i odmah ga gasim. A što da kažem, skupljam boce da preživim i nemam čime platiti režije - plače Ivanka te dodaje kako joj rublje peru prijatelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a