Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Zbog prevrnute cisterne sa 23 t amonijaka, Kirin traži istragu

Trinaest sati nakon nesreće, oko 4 sata ujutro, mjesto je sanirano, a državne ceste D2 i D5 prohodne su za sav promet. Gradonačelnik Virovitice najavio je istragu

Maja Šantoši/PIXSELL
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
5 komentara

Križanje državnih cesta D2 i D5, na kojem se u srijedu oko 14,10 sati prevrnula cisterna s 23,7 tona razrijeđenog 25-postotnog amonijaka, od 4 sata ujutro je otvoreno za promet. Djelatnici ivanićgradske tvrtke AEKS su iz prevrnute cisterne uspjeli ispumpati sav opasan teret u ispravne cisterne, a mjesto je sanirano i drugim sredstvima. 

U srijedu navečer je mjesto ekološkog akcidenta posjetio i gradonačelnik Ivica Kirin koji je, nezadovoljan sporošću sanacije, najavio istragu cijelog slučaja zbog kojega je na noge dignut i Gradski stožer za zaštitu i spašavanje. 

Curenje razrijeđenog amonijaka iz cisterne prijetilo je stanovništvu pa su virovitički vatrogasci pjenom smanjili isparavanje.  Policija je na vrijeme blokirala područje i cestovne prilaze, pa nitko od građana ili prolaznika, više od 13 sati nije mogao prići mjestu događaja. Svoj posao odradili su i djelatnici DUZS-a, Službe za spašavanje 112, koji su cijelu noć koordinirali akciju sanacije kojom je rukovodila državna inspektorica zaštite i spašavanja iz Virovitice.

Policija je tek kasno po noći završila očevid pa se očekuje da u prijepodnevnim satima javnosti predstavi rezultate policijskog istraživanja i odgovore na pitanje kako je došlo do prometne nesreće u kojoj se prevrnuo kamion s cisternom punom opasnog tereta. 

Gradonačelnik Kirin je izjavio kako je sretna okolnost što se nesreća dogodila petstotinjak metara od prvih kuća, a da se cisterna prevrnula u naseljenom mjestu, zbog curenja opasnog amonijaka vjerojatno bi trebalo evakuirati nekoliko tisuća stanovnika.

Možda vas zanima i ovo:
Message