Obavijesti

News

Komentari 25

Zbog Putina i špice turističke sezone u subotu velike gužve

Zbog Putina i špice turističke sezone u subotu velike gužve
1

Velike gužve se očekuju na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka. HAC moli vozače da prije putovanja provjere stanje na cestama

VIDEO

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju u subotu se očekuju  velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije  te na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka, a teškoće u prometu će biti dodatne i zbog špice turističke sezone, izvijestile su u srijedu Hrvatske autoceste.

Prometne poteškoće očekuju se jer će autocesta A2 između Ljubljane i tunela Karavanke, kao i sam tunel,  biti zatvoreni na dulje ili kraće razdoblje tijekom cijele subote. Promet će u tom dijelu Slovenije biti  omogućen paralelnim prometnim pravcima. S obzirom na to da se u vrhuncu turističke sezone zatvara prometnica koja povezuje sjevernu Europu s Hrvatskom očekuju se poteškoće na autocesti A4 Zagreb-Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka.

Slovenski Prometno-informacijski centar vozačima koji putuju u subotu iz zapadne i sjeverne Europe prema Hrvatskoj savjetuju putovanje prometnim pravcima preko Italije (Villach-Tarvisio-Udine-Trst) ili Austrije (Graz-Spielfeld), zatim kroz Sloveniju (Maribor-Lendava ili Maribor-Ptuj) te dalje prema Hrvatskoj.  U Hrvatskoj se upućuju na autocestu A2 Zagreb-Macelj ili A4 Zagreb-Goričan prema Zagrebu.
 Korisnicima koji u subotu  planiraju putovanje  iz Hrvatske prema sjevernoj Europi savjetuje se korištenje autoceste A4 Zagreb-Goričan prema graničnom prijelazu Goričan, te dalje kroz Mađarsku prema Austriji.

Drugi mogući pravac prema sjevernoj Europi je autocesta A2 Zagreb-Macelj preko graničnog prijelaza Macelj prema Mariboru, međutim treba upozoriti na radove između graničnog prijelaza Macelj i Ptuj koji znatno utječu na protočnost prometa. Korisnicima koji putuju preko Italije  prema sjevernoj Europi savjetuje se  da koriste  autoceste A6 Rijeka-Zagreb i autoceste A7 Rupa-Rijeka, prema graničnim prijelazima Pasjak ili Rupa.
Uz te poteškoće u prometu koje su moguće u subotu,  HAC ističe da nadolazećim vikendom  ulazimo u vrhunac turističke sezone kada dolazi i do povećane smjene gostiju,  te se već u petak 29. srpnja tijekom cijelog dana očekuje gust promet u oba smjera.  Najgušći promet bit će na gotovo svim autocestama  A1 Zagreb-Split-Ploče,  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka. Zbog gustog  prometa moguća su povremena duža  čekanja na naplatnim postajama, a posebice na postajama  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HAC moli vozače da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, mole se da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama vozači se mole na dodatni oprez, a HAC ističe važnost praćenja  prometne signalizacije kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

 S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, savjetuje se češći odmor i okrjepa. Mole se svi korisnici autocesta da na put ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na moguće čekanje u kolonama. HAC ponovno podsjeća da je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te poziva na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta.         

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag