Obavijesti

News

Komentari 55

Zbog slučaja žene kojoj nisu obavili pobačaj, Beroš traži očitovanje i svu dokumentaciju

Zbog slučaja žene kojoj nisu obavili pobačaj, Beroš traži očitovanje i svu dokumentaciju

Nakon što smo objavili ispovijest žene koja je došla na legalni pobačaj u KBC Osijek, da bi joj uskratili opću anesteziju, nestručno obavili zahvat i na kraju pokušali sve zataškati, ministarstvo je zatražilo objašnjenja

VIDEO

Otišla je na legalni pobačaj u 6. tjednu trudnoće u KBC Osijek. Umjesto opće anestezije, tek u sali su joj rekli da može dobiti samo lokalnu. 

- Taj dan nas je bilo pet. Ja sam išla zadnja, mislila sam da je to jer sam ja jedina htjela opću anesteziju. Došla sam na red tek u podne, a morala sam biti na tašte, ne smiješ ni jesti ni piti. Bila sam iscrpljena od čekanja, cijelo vrijeme samo slušaš razgovore o zahvatu. Samo sam htjela da se sve više završi. Ulazim unutra, prije zahvata me medicinska sestra pitala par pitanja. Začudilo me što je sam zahvat izvodila upravo ona, a doktorica je stajala pored mene. Nisam znala kako to sve ide, a unutra me dočekala krv. Stojim tamo polugola, u sali su medicinska sestra i doktorica. Posvuda su iskorištene gaze i krv. I onda mi doktorica kaže da ne mogu dobiti opću anesteziju nego lokalnu, iako sam potpisala za opću i išla na pregled kod anesteziologa kako bih ju mogla dobiti. Pitala sam ju zašto, odgovorila je samo da ne mogu i da se popnem na stol ili da čekam par dana. Kao da sve ovo nije dovoljno teško. Rekla sam joj da nemam snage za čekanje nakon pet sati. Dovelo me se pred gotov čin. Ja sam svjesno odlučila pod opću jer sam mislila da neću moći to psihički izdržati. Na kraju sam pristala jer je sve predugo trajalo. Oni su se u nalazima lijepo osigurali i napisali su da sam se sama predomislila, a to nije istina - ispričala je M. za 24sata.

Otišla je na pobačaj u osječki KBC: 'Šokiralo me, tri tjedna poslije i dalje sam bila trudna'
Otišla je na pobačaj u osječki KBC: 'Šokiralo me, tri tjedna poslije i dalje sam bila trudna'

Za tri tjedna, dakle u 9. tjednu trudnoće od zadnje menstruacije, saznala je da je plod netaknut, a ona i dalje trudna. Isti dan, 31.3. otišla je u KBC Osijek, gdje su joj rekli da je trudna preko 11 tjedana i da može probati, ali da joj komisija neće odobriti da ponovno obavi zahvat. Tako je i bilo, komisija je zaključila da je prošlo više od 10 tjedana od zadnje menstruacije, iako su šest plus tri devet, a ne 11 i po zakonu se gleda 10 tjedana od začeća, a ne od zadnje menstruacije. 

Hrvatska je zemlja po mjeri Gileada iz Sluškinjine priče
Hrvatska je zemlja po mjeri Gileada iz  Sluškinjine priče

M. je redakciji 24 sata ustupila svu dokumentaciju koja potkrjepljuje njenu priču, a od KBC - a Osijek do danas nismo dobili odgovore na to kako je moguće da nestručna osoba izvodi zahvat i da obavljaju medicinski posao mimo zakona. 

Reagiralo Ministarstvo zdravstva 

No nakon objave teksta na našem portalu i u novinama, reagiralo je Ministarstvo zdravstva.

Prije dvije godine su smijenili upravu KB Dubrava, a Beroš sad tvrdi da ne mogu ništa Ćorušiću
Prije dvije godine su smijenili upravu KB Dubrava, a Beroš sad tvrdi da ne mogu ništa Ćorušiću

- Zatražili smo očitovanje zdravstvenih djelatnika koji su sudjelovali u postupku zbrinjavanja pacijentice kao i presliku cjelokupne medicinske dokumentacije. Nakon zaprimanja istih, odlučit će se o daljnjim aktivnostima. Sve zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj obvezne su poštivati zakone uključujući i Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece. Slijedom toga, ravnatelji ustanova odgovorni su za organizaciju rada u skladu sa svim zakonskim i podzakonskim propisima te ukoliko je upit stigao na pravu adresu, uvjereni smo da će Vam se KBC Osijek javiti na tu temu - odgovorili su. 

Sad je na potezu Ministarstvo zdravstva koje čeka da ravnatelj KBC - a Osijek, HDZ - ov Željko Zubčić, pošalje svu papirologiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca