Obavijesti

News

Komentari 0

Zbog štrajka u Air Franceu otkazano više od 150 letova

U ponedjeljak je pedesetak letova otkazano ili je trebalo biti otkazano u polasku iz Roissyja i još pedesetak u dolasku, a na Orlyju je 21 let otkazan u dolasku i 25 u polasku

VIDEO

Više od 150 letova je otkazano u ponedjeljak u dvjema pariškim zračnim lukama, Roissyju i Orlyju, šestog dana štrajka kabinskog osoblja Air Francea, doznaje se od izvora u zračnoj luci, dok sindikati ističu da bi mogli pozvati na nastavak štrajka koji je planiran do utorka.

U ponedjeljak je pedesetak letova otkazano ili je trebalo biti otkazano u polasku iz Roissyja i još pedesetak u dolasku, a na Orlyju je 21 let otkazan u dolasku i 25 u polasku, dodao je za AFP izvor u zračnoj luci.

Na Roissyju nije otkazano 97 posto interkontinentalnih letova, 81 posto kontinentalnih letova i 83 posto domaćih, navodi isti izvor koji nije izvijestio o nenajavljenim otkazima Air Francea.

Dva najveća sindikata, SNPNC - FO i UNSA - PNC (46 posto članstva) koji su organizirali štrajk, mogli bi ga nastaviti idućeg tjedna, rekao je Christophe Pillet iz sindikata SNPNC - FO.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stjuardi i stjuardese prosvjeduju protiv sedamnaestomjesečnog produljenja kolektivnog ugovora kojim se uređuju radna prava, plaća i uvjeti napredovanja, ocijenivši da je taj rok nedovoljan.

"Uprava je odlučila prekinuti socijalni dijalog. Nikada nismo zatvorili vrata pregovorima, naš kolektivni ugovor istječe 31. listopada", dodaje Pillet.

Ocijenio je da će štrajkom koji se završava u utorak navečer (trajao je tjedan dana, od 27. srpnja do 2. kolovoza) biti obuhvaćeno između 210.000 i 280.000 putnika a stajat će kompaniju 100 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.