Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Zdenko Franjić – čovjek koji je Hrvatskoj otkrio rock!

Zdenko Franjić – čovjek koji je Hrvatskoj otkrio rock!
1

Znate li što je zajedničko Majkama, Overflowu, Kojotima, Goriboru, MORT-u i Bambi Molestersima? Svi su, imali istu početnu stanicu svog putovanja: Zdenka Franjića i njegovu izdavačku kuću, „Slušaj najglasnije“

VIDEO

Naravno, nabrojeni su tek djelić bogatog kataloga koji je u posljednja tri desetljeća udomio niz imena, od koprivničkih Beatlesa, The Bugsa, preko kultnih Satana Panonskog i Jure Klavijature pa sve do Damira Avdića koji svojim stihovima postavlja preciznu dijagnozu cijele regije. Za svoje zasluge u pružanju diskografskog prebivališta i boravišta desecima bendova, kao i za neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda, Zdenko Franjić postat će prvi dobitnik Nagrade za životno djelo Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade, u zagrebačkoj Tvornici Kulture, 31. siječnja!

 

Od 1987. do danas, Zdenko Franjić je na svojoj etiketi „Slušaj najglasnije“ objavio preko 200 izdanja, na kazetama i CD-ovima, s punokrvnim omotima koji su često znali šokirati slučajne posjetitelje Zdenkovog štanda. Njegovi inozemni kolege danas su pak postali direktori hipsterskih „indie labela“, ušavši u kolo s velikim korporacijama i otvorivši moderne urede na visokim katovima poslovnih zgrada u Londonu i New Yorku.

 

No, Zdenku je oduvijek bio najdraži open space njegovog štanda i sloboda koju je imao u strastvenom predstavljanju svježih zvukova iz hrvatskih garaža. Uostalom, on je New York ionako već odavno bombardirao svojom serijom kompilacija „Bombardiranje New Yorka“ čije je prvo, antologijsko izdanje okupilo zavidnu postavu: Satan Panonski, Sköl, Messerschmitt, Majke, Machine Gun i Kaotične duše.

U Franjićevom „profesionalnom“ životopisu nije zanemariv ni njegov umjetnički alter ego, Lutajući DJ Zdena. Glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš nazvao ga je „kraljem undergrounda“, a njegov broj mobitela i dalje je prvi i najvažniji u imeniku jednog mladog benda u potrazi za izdavačem.

 

„Nisam imal pametnijeg posla“, Franjićev je odgovor o pokretanju vlastite etikete, a svim tapšanjima, priznanjima i nagradama unatoč, i danas ćete ga najčešće naći za svojim štandom u Močvari, ispred Bookse ili na nekom glazbenom festivalu, skrivenog iza kutija CD-ova, kazeta, fanzina i stripova. Skrivenog iza pametnijeg posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini