Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Zdravko Ronko zbog kazne za bolovanje tuži Josipa Sesara

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa zaključilo je da je zastupnik Ronko primao naknadu za bolovanje koja mu ne pripada. Za Ronka je odluka neutemeljna

Duško Mirković/PIXSELL
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
11 komentara

Nakon što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa zastupniku Zdravku Ronku (SDP) odrezalo kaznu od 10.000 kuna, jer je tijekom šestomjesečnog bolovanja primao zastupnički paušal i naknadu za odvojeni život, na što nije imao pravo, on najavljuje tužbu protiv tajnika Sabora Josipa Sesara. Ronko je izvijestio da je 04. lipnja 2009. teško ozlijedio lijevu nogu i desnu ruku zbog čega je nekoliko puta operiran. Tvrdi i da je o svemu izvijestio tajnika Sabora te stručnim službama, kada je mogao, predao doznake za bolovanje.

- Ova odluka Povjerenstva nije utemeljena i to je još jedan neuspjeli pokušaj jeftinog političkog pakiranja zlouporabom tijela Sabora - rekao je.

Njegov stranački kolega Nenad Stazić kaže da je odluka povjerenstva sramotna, te ističe da većina u tom tijelu odlučuje po diktatu HDZ-a.

- Ovo je politički progon koji je time odurniji jer se za njega koristi saborsko povjerenstvo. Nakon ovog slučaja svima u zemlji mora biti jasno što HDZ radi. Oni neće prezati od protuzakonitog ponašanja ni zloupotreba tijela u pokušaju da blato, u kojem se valjaju, bace na druge - izjavio je Stazić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message