Obavijesti

Promo sadržaj

Zdravlje jetre i kako joj pomoći na provjeren i prirodan način

Zdravlje jetre i kako joj pomoći na provjeren i prirodan način
1

Masnu jetru, jedan od zdravstvenih problema današnjeg društva, karakterizira nakupljanje masti u jetri. Uzroci mogu biti brojni…

Uzroke masne jetre nalazimo u lijekovima, prekomjernoj tjelesnoj težini, poremećajima metabolizma masti, u šećernoj bolesti i – vrlo važno – našim štetnim navikama. Iako bez simptoma, neliječena masna jetra može dovesti do ciroze jetre. 

Najviše pomoći si možemo sami i to konzumiranjem zdrave prehrane s puno voća i povrća, što manje prerađene, masne, slane i slatke hrane, svakodnevnom primjerenom fizičkom aktivnošću, te naravno izbacivanjem štetnih navika kao što su pušenje i prekomjerno konzumiranje alkohola. 

Ukoliko na vrijeme promijenimo životne navike, dolazi do poboljšanja nalaza. Osim promjene životnih navika, provjerena potpora se može naći i u dodacima prehrani za poboljšanje funkcije jetre koji se prodaju u ljekarnama. Kod njih je dobro provjeriti koji su im glavni sastojci kako bi njihovo djelovanje bilo osigurano. 

Pomoć iz prirode: sikavica, artičoka i maslina 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najpoznatiji biljni sastojak koji se može naći u dodacima prehrani za jetru krije se u sikavici. Riječ je o glavnom aktivnom sastojku te biljke - silimarinu - po kojem se i veliki broj pripravaka zove. Silimarin se već dugo koristi i njegova svojstva kao i djelovanje su opetovano dokazani. 

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Uz sikavicu, važna biljka koja nije toliko česta i poznata je i artičoka odnosno njezini listovi. Zahvaljujući visokom udjelu aktivnog sastojka cinarina i drugih korisnih spojeva, artičoka je bez sumnje važan sastojak. 

I spomenimo na kraju biljni sastojak koji, sasvim nezasluženo, nije toliko poznat po svom djelovanju kao sikavica i artičoka, riječ je ekstraktu lista zelene masline. Ono što ga čini posebno zanimljivim je  da je bogatiji aktivnim sastojkom oleuropeinom čak i od ploda same masline.. 

Silimarin 3-aktiv kapsule

U ljekarnama se mogu pronaći Silimarin 3-aktiv kapsule koje u svom sastavu sadrže preporučenu količinu silimarina i ekstrakt lista artičoke. Osim toga jedan je od vrlo rijetkih proizvoda na tržištu s ekstraktom lista masline te je dodatno obogaćen i kolinom koji doprinosi održavanju normalne funkcije jetre. 

Navedena kombinacija sastojaka, uz prihvatljivu cijenu i provjerenu kvalitetu, čini ovaj proizvod najboljim izborom. Pije se samo jedna kapsula dnevno, a možete ga pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. Direktnu narudžbu uz dostavu na kućnu adresu možete napraviti OVDJE!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince