Obavijesti

News

Komentari 50

'Zdravstveni djelatnici na prvoj crti korone uskoro će financijski biti nagrađeni, pripremamo to'

'Zdravstveni djelatnici na prvoj crti korone uskoro će financijski biti nagrađeni, pripremamo to'

Zdravstveni djelatnici su naša prva crta borbe protiv koronavirusa. Svjesni smo njihove važnosti i iznimno cijenimo njihov mukotrpan rad tijekom epidemije, rekao je Beroš

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak kako će zdravstveni djelatnici koji su 'na prvoj crti borbe protiv koronavirusa' biti uskoro financijski nagrađeni te da je u pripremi tekst uredbe o tome.

- Zdravstveni djelatnici su naša prva crta borbe protiv koronavirusa. Svjesni smo njihove važnosti i iznimno cijenimo njihov mukotrpan rad tijekom epidemije. Aktivno promišljamo o nagrađivanju i vjerujemo da ćemo im se uskoro moći zahvaliti konkretnom gestom u vidu financijsku potpore - izjavio je Beroš za Hinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nove mjere 

Pokretanje videa...

mjere 01:07

Ministar zdravstva izjavio je ranije za N1 kako je zaraženih koronavirusom među zdravstvenim djelatnicima trenutno 1160 aktivnih slučajeva, a 1121 u samoizolaciji. Koronavirus je preboljelo 5.595 zdravstvenih djelatnika. 

- Pitanje je još koliko ćemo morati svi skupa vrijedno raditi. Stoga je došlo vrijeme da razmislimo o nagrađivanju zdravstvenih radnika. Već se definiraju neke izmjene kako bi se zdravstveni radnici nagradili već na plaći za 12. mjesec - rekao je.

Ministarstvo donijelo nove smjernice 

Ministarstvo zdravstva donijelo je najnovije smjernice za liječenje oboljelih od covida-19, izvijestili su u petak iz tog ministarstva.

Smjernice su namijenjene kliničarima, prije svega, infektolozima i intenzivistima, ali i drugim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju bolesnika s bolešću covid-19. Obveza je svih zdravstvenih radnika u Republici Hrvatskoj pridržavati se tih smjernica, stoji u priopćenju.

Beroš: 'Mijenjat ćemo kriterije za smrt od korona virusa'
Beroš: 'Mijenjat ćemo kriterije za smrt od korona virusa'

U Hrvatskoj su do sada izdane smjernice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za antivirusno i imunomodulacijsko liječenje oboljelih od covida-19 i smjernice Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za kliničko zbrinjavanje pacijenata s covidom-19.

Iz Ministarstva zdravstva u priopćenju su podsjetili da je, zbog važnosti pravovremenog otkrivanja, dijagnosticiranja, zbrinjavanja i liječenja osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 i bolesnika s covidom-19, a u cilju uspješnog suzbijanja epidemije bolesti covid-19 u Hrvatskoj, na temelju članka 52. Zakona o sustavu državne uprave, ministar zdravstva Vili Beroš 29. travnja 2020. donio odluku o osnivanju Povjerenstva za primjenu lijekova u liječenju i profilaksi covid-19 uključujući antivirusne i imunomodulacijske lijekove, u skladu s postojećim znanstvenim dokazima i preporukama međunarodnih relevantnih institucija.

Đikić prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladinog savjeta zaradio na testovima'
Đikić prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladinog savjeta zaradio na testovima'

U ostalim aspektima dijagnosticiranja, zbrinjavanja, simptomatskog liječenja i prevencije bolesti covid-19 važeće su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuke Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a, stoji u priopćenju.

Smjernice su dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca