Obavijesti

News

Komentari 34

Zekanović ističe da je na strani 'razuma'. A kako se taj razum nosi s HDZ-ovom korupcijom?

Zekanović ističe da je na strani 'razuma'. A kako se taj razum nosi s HDZ-ovom korupcijom?

Hrvoje Zekanović hvali se da je pristupanjem vladajućoj većini u Saboru stao na stranu "razumnih" protiv "bezidejnosti i populizma ", pa i protiv "ravnozemljaša". Ali ako ideologija nije važna, zašto nije važna korupcija?

VIDEO

"Sada je ključna podjela na razumne i ravnozemljaše", poručio je Hrvoje Zekanović, nova uzdanica vladajuće koalicije u Hrvatskom saboru.

A on se hvali da je na strani razumnih.

Iako je još jučer bio na strani nerazumnih, na strani huškača, na strani mrzitelja i rušitelja Istanbulske konvencije, na strani nabrijane gomile koja je marširala protiv "rodne ideologije" i širila mržnju prema seksualnim i nacionalnim manjinama. 

Zekanović je bio na strani šatoraša, stožeraša, obiteljaša, klerikalaca, konzervativaca i ridikula koji su paradirali s umjetnim vaginama i parolama da "Bog nije stvorio dva Adama, nego Adama i Evu".

Tada su se na Zekanovićevoj politici i retorici palile lutke gejeva i Milorada Pupovca.

A evo, sad je Zekanović shvatio da je danas sve drugačije.

Danas se hvali da je "odabrao stabilnost i razum, a ne bezidejnost i populizam".

Politika i ljubav

"Problemi s kojima se hrvatska država suočavala prije četiri godine bili su bitno različiti od aktualnih. U politici je, kao i u ljubavi, puno toga dopušteno", kazao je Zekanović, objašnjavajući svoje pristupanje koaliciji s Miloradom Pupovcem i Andrejom Plenkovićem.

Zekanović danas spašava Hrvatsku s Plenkovićem i Pupovcem. Kao što je svojedobno tvrdio da spašava Hrvatsku od Plenkovića i Pupovca.

I prkosi populistima i "ravnozemljašima" koji su dva puta bili u koaliciji s Plenkovićem i Pupovcem.

Naravno, daleko od toga da Hrvoje Zekanović spašava Hrvatsku, možda je nešto bliže istini da spašava Plenkovića i Pupovca u parlamentu, ali jedino je jasno da spašava svoju političku karijeru. 

Uvijek na svojoj strani razuma.

Što je s razumom?

Međutim, kad Zekanović već tako slobodno raspolaže tim "razumom", logično je zapitati se kako se taj njegov razum odnosi prema temeljnoj odrednici HDZ-ove vladavine, a to su korupcijske afere i skandali.

Jer, ako se već odmaknuo od ideologije i svjetonazora, zašto je onda uskočio u zagrljaj s korupcijom?

"Ne mogu reći da razumijem što je sve kolega Zekanović shvatio", komentirao je Milorad Pupovac, "ali pretpostavljam da je shvatio da ono što je on ranije govorio nije ni glavno ni sporedno obilježje naše koalicije".

A što je glavno obilježje njihove koalicije?

Korupcija, klijentelizam, milenijska pljačka, interesno udruživanje, generiranje afera, uhićenje ministara, Uskokove i OLAF-ove istrage, pljačka na svim razinama, politiziranje institucija, gaženje zakona...

Bezumna korupcija

Zekanović je mogao oprostiti Istanbulsku konvenciju, i mogao je prijeći preko Pupovčevih izjava o Oluji i Domovinskom ratu, pa čak je mogao zanemariti svoju kovanicu o "hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji", jer danas su okolnosti navodno promijenjene, ali kako je onda mogao prijeći preko HDZ-ove korupcije?

Gdje je tu razum?

Svjetonazorsko mahnitanje i rušenje Plenkovićeve vlade na konzervativnim i nacionalističkim postavkama bilo je bezumno. Ali kako je podržavanje HDZ-ove korupcijske vladavine razumno?

Ili se s razlogom naglašava "zdravi razum" kontra onog običnog razuma?

Ravnozemljaši

Naravno, s druge strane tog Zekanovićeva razuma leži ono što on naziva "ravnozemljaškom bezidejnošću i populizmom", na čijem čelu se nalazi još jedan bivši HDZ-ov i Plenkovićev partner, Most, koji je na vlast prvo doveo radikalni i nacionalistički, a zatim umjereni i korumpirani HDZ.

I čiji čelnici danas napadaju Zekanovića zbog izdaje konzervativnih ideja i prelaska u vladajući tabor. U kojem su i sami donedavno bili.

Tako izgleda festival bezumlja koji paradira oko vladajuće većine i samodopadne osovine Penković-Pupovac. 

Neki to vole nazivati razumom. Iako to nije ništa više od besprizornog cinizma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.