Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Zekanović: Očekujem da mi se Grmoja i Brkić ispričaju...

HRAST-ov zastupnik ocijenio je kako je i predsjedavajući Brkić postupio krivo jer je njemu, koji je bio žrtva fizičkog napada, udijelio opomenu, pa ispriku očekuje i od Brkića

Zagreb: Dva tjedna prije ljetne stanke Sabor pokušava uloviti rokove
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20 komentara

Hrvoje Zekanović (Hrast) od Nikole Grmoje (Most) očekuje ispriku zbog prijetnji fizičkim napadom koje mu je, tvrdi, uputio na saborskoj sjednicu u srijedu navečer. 

- Žao mi je da u Saboru postoji čovjek koji ima kuražu doći do kolege u saborsku klupu i fizički mu prijetiti. To je ispod svake razine. Riječ je o krajnjem primitivizmu i tome nema mjesta u Saboru - izjavio je Zekanović navodeći da je Grmoja u više navrata zvao na fizički obračun izvan sabornice. 

Stava je i da je predsjedavajući Milijan Brkić krivo postupio, jer je nekoliko puta zvao saborsku stražu da fa zaštiti od Grmoje. Priznaje da mu je dobacio "mrš".

- To je smiješno u usporedbi s prijetnjama fizičkom integritetu bilo kojeg zastupnika. Ako se na ovaj način bude postupalo, gdje je kraj? Onda će svi zastupnici strepiti i morat će paziti što govore ili će nas sačekati ispred Sabora - rekao je zastupnik Hrasta. 

Volio bi, kaže, od Grmoje čuti ispriku odnosno da nije sklon nasilju i obračunima. Ispriku traži i Milijana Brkića koji je predsjedavao sjednicom, stava je da je pogriješio, jer je njemu kao žrtvi udijelio kaznu. 

Nikola Grmoja (Most), poručuje, nemam razloga za ispriku i lažni suverenisti me ne zanimaju. Naveo je kako Zekanovića nakon što neprimjerenih izraza pitao ima li neki problem s njim te ga pozvao da izađu izvan sabornice da mu to objasni. 

- On je već tada počeo cviljeti da mu fizički prijetim. Hrvatski Orban se jako prepao kad sam sjeo do njega. Kad sam se digao viknuo mi je "mrš". Vratio sam se u klupu i pitao može li mi objasniti u čemu je problem, ali i tada je izgubio hrabrost - prepričao je Grmoja. 

Žao mu je što je ušao u bilo kakvu raspravu sa Zekanovićem, ali i navodi da ga je on napadao kada je kritizirao HDZ. Naveo je i kako zastupniku Hrasta nije uputio ni jednu ružnu riječ, ali je pokazao fotografiju Zekanovića i Plenkovića ispred šibenske katedrale. Grmoja od Zekanovića, koji mu je viknuo "mrš" neće tržiti ispriku, jer mu ona od Hrvoja Zekanovića ne treba. 

- Volio bih da Zekanović bude konzistentan i ne napada oporbu kada oni kritiziraju HDZ. To bi bilo dovoljno - zaključio je. 

'I Zekanović i Grmoja su trebali biti isključeni sa sjednice'

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac ocijenio je u četvrtak da su i Hrvoje Zekanović i Nikola Grmoja u srijedu uvečer trebali biti isključeni sa sjednice jer smatra da su obojica jednako krivi.

"Oba su zastupnika trebala biti isključena sa sjednice jer mislim da su obojica jednako krivi. Osuđujem bilo kakvo nasilje i vulgarnosti. Jučer su u Saboru pale neke neprimjerene riječi, a neke su ušle i u zapisnik", kazao je Bunjac, koga je Zekanović naveo kao svjedoka da mu je Grmoja prijetio fizičkim obračunom..

Dodao je kako nema razloga da neki zastupnici demonstrativno ustaju sa stolica i odlaze unositi se u lice nekim drugim zastupnicima. "Scene koje smo jučer vidjeli u Saboru nisu dobre za čuvanje digniteta Sabora i šalju poruku da pojedini zastupnici ne mogu sami sebe kontrolirati", istaknuo je Bunjac

Poručuje da ne može biti svjedok Zekanoviću jer dio razgovora nije čuo, možda su čuli zastupnici SDSS-a koji su malo bliže.

Na pitanje je li Grmoja prijetio Zekanoviću fizičkim obračunom Bunjac je odgovorio - ako je suditi po njegovoj kretnji i tonu kojim se obratio Zekanoviću, bio je ljut, savladao ga je bijes.

Nije čuo prijetnje fizičkim obračunom, tvrdi, ali bile su kretnje tijela neuobičajene za saborsku raspravu, odražavale su stanovitu agresivnost.

"Ja se tako ne bih nikada odnosio prema bilo kome, niti bih koristio rječnik koji sam čuo da se jučer koristio. Obojicu zastupnika pozivam da ne gube živce, pogotovo pred javnošću jer se tako šalje loša slika o njihovu radu i Saboru. Bilo bi dobro da se jedan drugome ispričaju i odu zajedno na pivo. Ako treba, ja ću ih pomiriti", poručio je Bunjac.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message