Obavijesti

News

Komentari 84

Pregovori HDZ-a i Mosta: Na dnevnom redu neće biti fotelje

Pregovori HDZ-a i Mosta: Na dnevnom redu neće biti fotelje
1

Na pitanje hoće li biti riječi o kadrovskim pitanjima,  predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kratko je rekao: "Ništa". Na upit kada će se to naći na stolu kaže: "Kad dođe vrijeme"

VIDEO

Čelništva HDZ-a i Mosta nastavit će razgovore o postizbornoj suradnji i sastavljanju Vlade. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je, nakon prvog kruga razgovora, izjavio kako žele postići strateški dogovor o dugoročnoj suradnji i stabilnu parlamentarnu većinu te četverogodišnju vladu.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako se dvije stranke u potpunosti slažu da treba napraviti kvalitetan program buduće Vlade i odrediti ciljeve za iduće četiri godine.

Razgovori se održavaju ovoga ponedjeljka od 15 sati u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Upitan što očekuje nakon drugog kruga pregovora, predsjednik HDZ-a je u ponedjeljak prijepodne kazao da očekuje nastavak razgovora oko 7 točaka, ali i oko drugih programskih pitanja. Kako javlja N1, na pitanje hoće li biti riječi o kadrovskim pitanjima, Andrej Plenković kratko odvraća: "Ništa". Na upit kada će se to naći na stolu kaže: "Kad dođe vrijeme".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković kazao je novinarima ispred središnjice HDZ-a da nastavljaju razgovore koji su do sada bili "pozitivni i otvoreni", a "s ciljem da napravimo takav program i vladu koja će imati potporu ne samo u parlamentu, nego i javnosti".

- Očekujem da ćemo napraviti korak dalje u formiranju stabilne većine - kazao je Jandroković. Nakon što je upitan je li točno da se raspravlja o roku od 30 dana, koji bi se mogao pomaknuti, navodi: 'Ne uvjetujemo nikome ništa, razgovaramo. Došli su sa sedam prijedloga, a mi smo ih razmotrili. Oko puno stvari se slažemo'.

Odbio je odgovoriti je li realan broj ministarstava koji navodno traži Most - njih čak sedam.

- Puno je spekulacija kroz ove dane, ali nismo razgovarali o kadrovskim pitanjima, to će tek doći na red. U prvom i drugom krugu tema je sadržaj, program, a što se tiče kadrova i ustroja vlade to će tek doći na red - kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS