Obavijesti

Promo sadržaj

Zeleno probudi sva osjetila - Motivacija, istraživanje, eksperimentiranje

Zeleno probudi sva osjetila - Motivacija, istraživanje, eksperimentiranje
6

Mirisno cvijeće, sočno voće i ukusna aroma bilja sinonim su za dobrobit. Ljekoviti, a ne samo vizualno atraktivni vrtovi oduševljavaju mlađe i starije posjetitelje. Obogaćuju svakog ljubitelja prirode ili povremenog posjetitelja vrta novim iskustvom

Mirisno cvijeće, sočno voće i ukusna aroma bilja sinonim su za dobrobit. Ljekoviti, a ne samo vizualno atraktivni vrtovi oduševljavaju mlađe i starije posjetitelje. Obogaćuju svakog ljubitelja prirode ili povremenog posjetitelja vrta novim iskustvom. Vrtlarstvo se već dugo smatra senzornim iskustvom, a također i terapijom. Lijepo uređeni vrt podiže naše samopouzdanje, čini nas sretnima, poziva na odmor i slavljenje života. Nudi nadahnuće, inspiraciju te mjesto u kojem skupljamo snagu i opuštamo se.

Šarenilost i raznolikost biljaka doprinose jedinstvenosti vrta.

Bosonogi po travi

Zvuk šuštanja trave, zvonjava vjetra i šum vode bude naša osjetila i smiruju naše misli. Kad hodamo bosonogi po stazici kroz vrt ili mekanoj travi, ponovno doživljavamo kontakt s prirodom i osjećamo povezanost s našom unutrašnjošću. Hodanje po ukrasnim kamenjem ili pješčanim stazama koje nas vode kroz vrt, na nas djeluje terapeutski, pruža nam masažu stopala i bolju cirkulaciju krvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Redovita košnja nije važna samo za zdravu travu. U suhim ljetnim mjesecima moramo osigurati i odgovarajuću količinu vode koja tlo u vrtu ne pretvara u stojeću lokvu, već je optimalno vlaži. Trava ima vrlo kratko korijenje pomoću kojeg crpi vodu i hranjive tvari iz tla. Bez dovoljno vode korijenje se iscrpljuje, slabi i isušuje. Za travu se preporučuje zalijevanje noću ili rano ujutro, jer ohlađeno tlo apsorbira najviše vode. Pomoću sustava za zalijevanje GARDENA AquaZoom možete zalijevati travnjake i površine od 9 do 350m2. AquaZoom kompaktne prskalice optimalno opskbljuju cvijeće i povrtnjake.

Uređaji za zalijevanje GARDENA AquaZoom osiguravaju optimalno zalijevanje biljaka i trave.

Zalijevanje bez jutarnje budilice

Pametni automatizirani sustavi za navodnjavanje GARDENA pružaju automatsko zalijevanje kad je to zbilja potrebno. Pametni senzor GARDENA ugrađen je u zemlju neposredno pored biljaka. Pametnom aplikacijom nudi nam informacije o stanju vrta te automatski regulira navodnjavanje povezanih sustava za zalijevanje. Raspored navodnjavanja unaprijed se određuje programom putem aplikacije na vašem pametnom telefonu. Omogućuje vam da zbog zalijevanja ne trebate više ustajati rano.

Pametni senzor GARDENA obavještava vas o vlažnosti tla putem pametne aplikacije.

Da bi vrt mogao pružiti pravi "zen" doživljaj, zahtijeva njegu i pažljivo planiranje. Uz pomoć besplatne aplikacije GARDENA myGarden možete stvoriti simulaciju svog vrta iz snova. U svom vrtu možete nacrtati sve što želite: cvjetnjak, travnjak, biljke, drveće, vrtnu garnituru i ostalo. Osim uređenja okoliša, omogućuje vam i automatsku instalaciju sustava za zalijevanje koji će osigurati optimalno zalijevanje vrta, travnjaka i cvjetnjaka.

Besplatno kreirajte simulaciju svog vrta iz snova pomoću aplikacije GARDENA myGarden.

Spa centar u zelenilu

Dok travnjaci sa sustavima za zalijevanje prkose vrućini, ne smijemo zaboraviti na ostale biljke u vrtu. Pomoću praktičnih ručnih tuševa, prskalica i zidnog nosača GARDENA lako možemo zalijevati udaljenije biljke. Nakon upotrebe, 15, 25 i 35 m crijeva automatski se namotavaju u kolut koji se skida s nosača i čuva na sigurnom mjestu prije mraza.

Prikladni nosač olakšava rad s crijevom i praktičnu pohranu.

Uz ručne tuševe možete se pobrinuti i za nestašne dječje igre ili se rashladiti vani u vrućim ljetnim mjesecima. GARDENA rotirajući tuš također pruža i efekt hlađenja te će vas podsjetiti na hladan tuš nakon saune koji jača imunološki sustav.

Ne zaboravite na promociju robotskih kosilica GARDENA Sileno, od 15. 04. 2020 do 15. 07. 2020!

Više na web stranici www.gardena.com/hr/vrijeme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu
PROMO

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu

Plodine i u 2024. nastavljaju snažnu ekspanziju maloprodajne mreže trgovina. Godinu nastavljaju otvorenjem još jednog supermarketa, ovoga puta u Donjem Miholjcu. Ovim otvorenjem Plodine broje 132 supermarketa diljem Hrvatske.
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince