Obavijesti

News

Komentari 29

'Želim da moja djeca upoznaju ubojicu s kojim se dopisujem...'

'Želim da moja djeca upoznaju ubojicu s kojim se dopisujem...'
1

Četiri žene iz velike Britanije pišu pisma muškarcima koji su zbog ubojstva i silovanja odsuđeni na smrtne kazne. Sve kažu kako će doći na izvršenje, ako to njihovi prijatelji budu htjeli

VIDEO

Četiri žene koje imaju obitelj, djecu i normalne poslove te se po gotovo ničemu ne razlikuju od ostalih Britanki, odlučile su pisati pisma osuđenicima za najgore zločine. Neki od njih su toliko opasni da ih drže zatvorene u ćelijama po 23 sata dnevno.Svi čekaju smrtnu kaznu. 

Linda Carlson ima 34 godine, udana je i radi u bolnici u Galwayu. Piše pisma Johnnieju Hoskinsu koji ima 53 godine i već 22 godine čeka smrtnu kaznu u zatvoru na Floridi. Johnnie i Linda se dopisuju 18 mjeseci. Johnnie je osuđen na smrtnu kaznu jer je silovao, prebio i zadavio svoju susjedu Dorothy Berger (80). 

- Volim pisati pisma i uvijek me intrigiralo da se dopisujem s nekim tko je osuđen na smrt. 2015. godine sam kontaktirala organizaciju Life Lines koja ljude povezuje s osuđenicima na smrt. Prije nego je došlo Johnnyjevo pismo, odlučila sam da neću tražiti na internetu podatke o njemu. To mi se činilo kao napad na njegovu privatnost. Htjela sam ga upoznati kao osobu prije nego što saznam zbog čega je osuđen, ali sam mu i jasno dala do znanja da može podijeliti sa mnom to što je napravio. Napisao mi je da je počeo dilati drogu i jedna je kriminalna radnja vodila drugoj. Napisao mi je da nije kriv i da je zločin počinio netko tko je bio s njim. Ne znam da li mu vjerujem - rekla je Linda. Dodaje kako si pišu nekoliko puta mjesečno. 

- Johnnie je studirao sportsku psihologiju prije nego je njegov život otišao u krivom smjeru. Svi moji prijatelji misle da sam luda i moj me suprug ne podupire. Zna da mogu biti ranjiva pa se boji kako su reagirati kada Johnnie dobije datum smaknuća. Ako će Johnnie htjeti, doći ću na smaknuće, ali to se možda nikada neće dogoditi. U siječnju prošle godine sva smaknuća na Floridi su stavljena na čekanje nakon što je sud odlučio da je smrtna kazna u toj saveznoj državi protuustavna. Nitko zasad ne zna što će se dogoditi Johnnieju i ostalim osuđenicima na smrt. Johnnie je tjedno šest sati na svježem zraku. Johnnie me puno pita o mojem poslu i životu, ali mi se čini da je sasvim nevažno govoriti o stvarima koje mi se događaju na poslu dok je on u takvoj situaciji - kaže Linda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tina Brown (45) se već osam mjeseci dopisuje s ubojicom Joelom Diazom (43). Diaz je osuđen 2001. godine na smrtnu kaznu jer je upucao i ubio Charlesa Shawa, oca svoje bivše djevojke. Diaz je također u zatvoru na Floridi. Tina, djelatnica u zdravstvenom osiguranju, kaže kako je prije godinu dana saznala da postoji organizacija preko koje se mogu slati pisma osuđenicima na smrt. 

Laura Ellison (26) radi kao medicinska sestra. Piše pisma Blaineu Milamu koji je ubio bebu svoje djevojke. Milam je osuđen na smrt 2010. godine jer je ubio Amora Carsona koji je bio star 13 mjeseci. Beba je na tijelu imala više od 20 ugriza. Milam čeka izvršenje kazne u zatvoru u Teksasu. Laura je zaručena i majka je jednog djeteta. Kaže kako je čitala o ljudima koji se dopisuju s osuđenicima na smrt. 

- Poslala sam pismo Milamu i odlučila sam da ne želim znati kakav je zločin počinio. Željela sam ga upoznati kao osobu. Uglavnom si pišemo o knjigama i Milam mi je pisao o svojem turbulentnom odrastanju i odgoju. Tri mjeseca nakon što smo se dopisivali potražila sam podatke o Milamu na internetu. Godine 2008. su nadrogirani, on i njegova bivša djevojka Jessica Carson koja je tada imala 20 godina, izvodili egzorcizam na njezinoj bebi jer su vjerovali da bebu proganjaju demoni. Naravno da me njegov zločin šokirao, pa ja imam dijete koje je također staro 13 mjeseci. Ali nije moje da se ljutim na njega. Moram odvojiti osobu kojoj pišem od zločina koji je ona počinila. Milam mi obično šalje tri ili četiri stranice A4 papira svakih nekoliko tjedana. U ćeliji je 23 sata dnevno i ne prima posjetitelje. Spomenuo je ubojstvo u svojem pismu, ali ja ga nisam ništa dalje pitala. Ja mu pišem o poslu i ostalim stvarima. Svoju smrt nije spominjao, ali ako će me tražiti da dođem na izvršenje kazne, razmislit ću o tome da dođem - kaže Laura. 

Učiteljica Kay Hutchison (45) već više od deset godina piše Gregoryju Smithu (55). Smith je 1992. godine osuđen na smrt jer je 1989. silovao i ubio ubio studenticu (16) iz Japana i čeka izvršenje smrtne kazne u zatvoru u Kaliforniji. Kay je udana i kaže da je 2002. poslala razglednicu i dobila je pismo od Gregoryja. 
- Bila sam svjesna kada sam poslala razglednicu, da mi se može javiti osoba koja je počinila silovanje ili ubojstvo, ali sam odlučila da, bez obzira na zločin, to neće promijeniti moju obvezu. Kako je naše prijateljstvo raslo, pisma su se "popela" na osam do deset stranica. Nakon što smo se upoznali, napisao mi je što je napravio. Napisao mi je i kako je ljut i uznemiren zbog toga što je napravio i da, nakon što je pronašao vjeru, moli za obitelj djevojke koju je ubio. Drago mi je da je sklonjen s ulice za dobro svih drugih žena i za za njegovo dobro. Nije mi teško odvojiti njega kao osobu od od zločina koji je počinio. Znam da nekoliko loših odluka i loših događaja može sasvim promijeniti život. Dok čeka izvršenje kazne, Gregory se školuje. Pronašao je vjeru i naučio moralu. Posjetila sam ga 2010. godine. Moj brat živi u Kaliforniji pa smo Gregoryju otišli u posjet. Suprug me ostavio ispred zatvora i u posjetu sam bila tri sata. Moji sinovi koji su tada bili mlađi od 12 godina nisu tada smjeli ići sa mnom, ali znaju sve o Gregoryju. Voljela bih da ga jednog dana upoznaju. Ako me traži da dođem na smaknuće, doći ću. Nitko ne smije umrijeti sam - rekla je Kay, piše The Sun.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...