TAJNA DUGOVJEČNOSTI: Ključno je konzumirate svježe i sirove namirnice s obzirom vitamini gube svoja svojstva kuhanjem ili duljim stajanjem
Želite doživjeti stotu? Evo što bi trebali svakodnevno jesti
Vitamin C odavno je poznat po svojstvima koja povoljno utječu na naše zdravlje, a sada je jedna nova studija otišla korak dalje i došla do saznanja da nam ovaj cijenjeni vitamin pomaže da živimo duže.
Studija koju je objavio American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da osobe koje konzumiraju više voća i povrća imaju 15 posto manji rizik od razvoja bolesti srca i 20 posto manji rizik od prerane smrti, piše Večernji list.
Iako ovo otkriće i nije nešto što nismo znali i prije iznenađuje činjenica da oni s najvišom koncentracijom vitamina C u krvi najmanje skloni razvoju srčanih bolesti i ranoj smrti.
Istraživanje je provedeno na 100.000 Danaca i uključivalo je analizu njihovih prehrambenih navika kao i DNK analizu.
Više čitajte OVDJE.