Obavijesti

News

Komentari 85

'Želite li zaraditi, morate raditi po 12 sati, čak i blagdanima...'

Na pitanje pod kojim uvjetom bi se vratio u Hrvatsku kaže da bi to već sutra učinio kada bi mogao zaraditi samo pola novca koji može zaraditi u Irskoj

VIDEO

Zoran Milosavljević iz Pule odlučio je preseliti u Dublin. Tamo vozi taksi, a tim poslom želio je sanirati financijske probleme u koje je upao kao poduzetnik. 

- Kad sam stigao u Irsku radio sam što god se moglo raditi, paralelno sam gurao tri posla. Razmišljao sam koji smjer odabrati da budem fleksibilan s odlascima k svojima u Hrvatsku i da mogu pratiti svoje goruće obveze. Uvelike mi je u tome pomogao jedan dugogodišnji prijatelj koji mi je sugerirao da probam s taksijem. I tako sam krenuo u tom pravcu, započeo je za Deutsche Welle svoju životnu priču Milosavljević.

Na pitanje je li zarada tamo puno veća, odgovara da u Dublinu ima jako puno taksista, ali ima posla za sve tijekom čitave godine jer kod putnika postoji navika vožnje taksijima zbog lošeg javnog prijevoza. 

- Taksist može organizirati svoje vrijeme i ukoliko želi, tada ima prilike zaraditi puno više. Da se može s nekoliko vožnji zaraditi i otići spavati - to je mit. Onaj tko želi zaraditi mora biti spreman raditi prosječno 12 sati, noćima, nedjeljama i praznicima. I tek se onda može biti zadovoljan zaradom, otkriva Milosavljević.

Dodaje kako postoji stalna potreba za novim taksistima što pokazuje podatak da je prošle godine lokalna uprava oglasila nedostatak 1.600 taksista u Dublinu. Naglašava da su ljudi zainteresirani za ovaj posao zbog novca, ali budući da radno zakonodavstvo omogućuje da rade više poslova - nekima je to samo povremeni posao čime obogaćuju kućni budžet.

Na pitanje pod kojim uvjetom bi se vratio u Hrvatsku kaže da bi to već sutra učinio kada bi mogao zaraditi samo pola novca koji može zaraditi u Irskoj, ali i da se ne mora nužno baviti privatnim poduzetništvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk