Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Željela bi postati Miss dok ne oslijepi i na drugo oko

Prelijepa Nicola ne vidi na lijevo oko. Ima rijedak poremećaj zbog kojega je samo pitanje vremena kada će sasvim oslijepiti. Sada skuplja uspomene

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
13 komentara

Velšanka Nicola Thomas (23) ima rijetki i neizlječiv poremećaj očiju, sindrom Devic's, zbog kojega vlastiti imunološki sustav napada optičke živce. Izgubila je vid na lijevom oku početkom ove godine, a u narednih nekoliko mjeseci mogla bi sasvim oslijepiti. prije toga, odlučila je ponijeti krunu ljepote. Prijatelji su je godinama nagovarali da se prijavi na natjecanje ljepote, ali Nicola je tek sad skupila hrabrost. Postala je Miss Caerphilly 2010. godine i ušla u finale za Miss Walesa sljedeće ljeto koje bi je moglo odvesti na izbor za Miss svijeta.
- Nitko ne zna kada ću oslijepiti na drugo oko, ali ja radim sve što mogu dok još vidim. Neću vidjeti zauvijek i zato sada želim učiniti toliko toga da ću kasnije imati dovoljno lijepih sjećanja - rekla je.
Nicola je primijetila da nešto nije u redu prije dvije godine gledajući s majkom Carol (45) televiziju. Liječnici su joj dijagnosticirali bolest i morala je mirovati neko vrijeme što joj je jako teško palo. Prošle godine potpuno je oslijepila na mjesec dana. Iako je inače bila vrlo samostalna, polako je počela gubiti samopouzdanje.
- Nakon mjesec dana tame nisam mogla vjerovati da sam progledala. Bio je to najbolji osjećaj na svijetu - rekla je Nicola.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message