Obavijesti

News

Komentari 50

Željela nasilno ući i uzeti dijete, svekar (55) ju istukao

Nasilje u obitelji: Žena (31) je imala ozljede na glavi te su joj policajci ponudili da će pozvati Hitnu. Ona je to odbila te je naknadno sama otišla u varaždinsku bolnicu

VIDEO

Policija se u nedjelju oglasila vezano uz brojne medijske napise o događaju od 21. lipnja u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kučanu.

U četvrtak oko 22.27 sati policija je dobila dojavu muškarca (32) da u obiteljsku kuću, u Gornjem Kučanu želi nasilno ući njegova bivša supruga (31) iz Zagreba. Isti dan u 22.32 sati varaždinska policija je dobila dojavu i žene (31) da je nju u Gornjem Kučanu istukao 55-godišnji bivši svekar. 

- Dolaskom na mjesto događaja prve dojave, policijski službenici zatekli su 32-godišnjeg dojavitelja i njegovog oca starosti 55 godina. Kako je utvrđeno, na adresu je došla žena starosti 31 godinu i željela nasilno ući u dvorište obiteljske kuće i uzeti njihovo zajedničko dijete. Tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba, odnosno sprječavanja ulaska u dvorište obiteljske kuće 31-godišnjakinji od strane 55-godišnjeg vlasnika kuće. Prilikom sprječavanja ulaska u dvorište oboje su pali na pod, te je 31-godišnjakinja zadobila ozljede. Prije dolaska policijskih službenika ista se udaljila s navedene adrese - priopćila je policija. 

Policija je onda otišla na adresu 31-godišnje dojaviteljice u Varaždinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Policijski službenici uočili su da ima ozljede na glavi u vidu manjeg crvenila i otekline na čelu, te joj je ponuđena mogućnost pozivanja liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Dojaviteljica starosti 31 godinu je navedenu mogućnost odbila i izjavila kako će sama zatražiti medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici - objavila je policija.

Žena je zatražila naknadno medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane, ali prema procjeni dežurnog liječnika ne bi trebale biti teže naravi.

- Policijski službenici su nakon utvrđenog činjeničnog stanja, 31-godišnjakinji i 55-godišnjaku izdali Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te će protiv njih redovnim putem podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Također je utvrđeno kako 31-godišnjakinja neprijavljeno boravi na adresi u Varaždinu zbog čega joj je izdan Obvezni prekršajni nalog poradi prekršaja iz članka 4. st. 1 Zakona o prebivalištu, kažnjivo po čl. 16. st. 1. istog Zakona.O cjelokupnom događaju izviješten je nadležni Centar za socijalnu skrb, a Posebnim izvješćem će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu - objavila je policija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a