Obavijesti

News

Komentari 19

Željko Glasnović: "HDZ nema monopol na Hrvate u BiH"

Željko Glasnović: "HDZ nema monopol na Hrvate u BiH"
1

Birači u BiH nisu zadovoljni s onim što je HDZ u ovih četvrt stoljeća učinio zalažući se za interese hrvatskog naroda, priopćili su iz stožera nezavisnog kandidata za zastupnika dijaspore

VIDEO

Nezavisni kandidat za zastupnika dijaspore Željko Glasnović odbacio je u srijedu tvrdnju prvoga s HDZ-ove liste Bože Ljubića da je "svaki glas koji nije za HDZ glas za SDP", ustvrdio da birači u BiH nisu imali koristi od toga što ih je Ljubić dosad zastupao, te poručio kako HDZ nema monopol nad hrvatskim narodom u BiH.

"Izjava što ju je dao prilikom boravka predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u Mostaru nositelj HDZ-ove liste u XI. Izbornoj jedinici Božo Ljubić da svaki glas koji nije za HDZ je glas za SDP dokaz je da gospodin Ljubić smatra kako se samo HDZ bori za interese hrvatskog naroda u BiH. To jednostavno nije točno, a niti su birači u BiH zadovoljni s onim što je HDZ u ovih četvrt stoljeća učinio zalažući se za interese hrvatskog naroda", priopćeno je iz stožera Glasnovića, koji se s nezavisnom listom kandidirao u XI. izbornoj jedinici, u kojoj glasuju hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj.

"Jednako opasnom" smatraju izjavu predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića kako je uvjeren da će HDZ imati sva tri zastupnika u idućem sazivu Hrvatskoga sabora, što smatraju prejudiciranjem ishoda izbora u BiH, a boje se i izborne prevare.

"To treba biti upozorenje, ne samo promatračima, nego i Državnom izbornom povjerenstvu da se izbori održe na regularan način bez mogućnosti bilo kakve manipulacije, kakvu sadrži izjava Dragana Čovića", kaže se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ističe se kako je Glasnović osobnim primjerom, "kad je trebalo staviti život na kocku, dokazao da je spreman sebe žrtvovati za interese Hrvata u BiH", a kao dokaz da su birači to prepoznali podsjećaju da je Glasnović nakon prošlih izbora u Sabor ušao kao osmi na listi HDZ-ove koalicije, uz pomoć preferencijalnih glasova.

"Glasnović je dobio 7.374 glasova, a Božo Ljubić kao nositelj te liste samo 2.936 glasova. Za svakog pametnog birača ovo je dovoljno. S takvim kreditom i podrškom biračkog tijela Željko Glasnović na čelu svoje Neovisne liste borit će se za rješavanje cjelokupne problematike hrvatskog naroda u BiH, jer to nije ostvario HDZ dok je petnaestak godine bio na vlasti u Hrvatskoj", poručuju iz Glasnovićeva stožera.

U priopćenju se upozorava da će "obmana i mito opet biti glavno oružje 'sluga kneza tame' za ove izbore". "Politički kameleoni već dijele teško zarađeni novac hrvatskih poreznih obveznika kako bi utjecali na krajnji ishod izbora. Nemojte se jeftino prodavati i tražite točnu spoznaju stvarnosti kakva jeste. Zajedno ćemo nokautirati sve neprijatelje koji već desetljećima destruiraju jedinstveno hrvatsko biće", navodi se u priopćenju.    

Ostavite poruku budućoj vladi    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a