News

Komentari 7

Željko Reiner: Nisam kolegicu Sandru Benčić nazvao 'ovom ženskom zastupnicom'

Željko Reiner: Nisam kolegicu Sandru Benčić nazvao 'ovom ženskom zastupnicom'

'Kolege su me izvijestili kako je zastupnica Benčić na svojoj društvenoj mreži takođerprenijela neistinitu informaciju objavljenu na portalu (no naknadno ju je obrisala)'

Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog Sabora, obratio se redakciji 24sata i zatražio objavu ispravka objavljenih informacija u tekstu 'Reiner: Odluke suda ne smiju komentirati laici, Benčić: Možda u totalitarnom društvu'. 

Njegov zahtjev za ispravkom objavljene informacije prenosimo u cijelosti:

Poštovani, sukladno Zakonu o medijima (članak 40.) molim objavu demantija na neistinitu informaciju objavljenu na vašim portalima u ponedjeljak, 14. rujna 2020.

Nakon mog sinoćnjeg gostovanja u emisiji Pressing N1 televizije, vaši portali prenijeli su neistinitu izjavu koju sam navodno izrekao. Naime, nije istina da sam kolegicu zastupnicu Sandru Benčić nazvao "ovom ženom zastupnicom" već sam joj se obratio s "uvažena zastupnica" što se jasno čulo tijekom mog gostovanja u emisiji, a može se jasno čuti i razumjeti preslušavanjem iste emisije (http://hr.n1info.comNijesti/a544366/Rasprava-u—Pressingu-Reiner-Nije—dobr0-da-laici-komentiraju-odluke-suda.html, 47:30). 

Ovim putem molim ispravak neistinite izjave i vašu ispriku radi štete koju mi ovakvo neistinito izvještavanje prouzrokuje. Napominjem kako ovaj način oslovljavanja kolegice Benčić, kao i bilo koje druge kolegice, smatram neprimjerenim i nije sukladan s načinom izražavanja kojim se osobno koristim.

Kolege su me izvijestili kako je zastupnica Benčić na svojoj društvenoj mreži takođerprenijela neistinitu informaciju objavljenu na portalu (no naknadno ju je obrisala), što meneugodno iznenadilo jer smo zajedno gostovali u studiju, te kolegica za vrijeme emisije nije negativno reagirala na moje oslovljavanje (a nije ni imala razloga jer sam joj se obratio s ,,uvažena“).
 

Najčitaniji članci