News

Komentari 4

Žena (36) u Rijeci krivotvorila poslovne isprave i uzrokovala stečaj tvrtke u kojoj je radila

Žena (36) u Rijeci krivotvorila poslovne isprave i uzrokovala stečaj tvrtke u kojoj je radila

Policija sumnjiči 36-godišnjakinju da je kao odgovorna osoba riječkog trgovačkog društva od srpnja 2018. do kraja rujna 2020. počinila tri kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne

Policija je kazneno prijavila 36-godišnjakinju koju sumnjiči da je krivotvorila poslovne isprave, uzrokovala stečaj tvrtke i umanjila njezinu stečajnu imovinu za gotovo 350 tisuća kuna, priopćeno je u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nakon provedene istrage, policija sumnjiči 36-godišnjakinju da je kao odgovorna osoba riječkog trgovačkog društva od srpnja 2018. do kraja rujna 2020. počinila tri kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave sačinivši i koristeći lažne fakture društva za troje hrvatskih državljana. Osumnjičena je za počinjenje kaznenih djela prouzročenja stečaja, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Ta je kaznena djela počinila tijekom 2020. kada je umanjila stečajnu imovinu tvrtke isplativši poslovno povezanoj tvrtki i sebi oko 171.200 kuna, a povezanoj tvrtki i hrvatskom državljaninu prodala pokretnu imovinu društva za 179. 000 kuna te je tako smanjila stečajnu masu za gotovo 350.000 kuna.

Utvrđeno je da nije uredno vodila poslovne knjige, čime je otežala preglednost poslovanja i imovinskog stanja društva.

Osim toga, tijekom rujna 2020. nije pokrenula stečajni postupak, što je bila obvezna učiniti, pa je stečajni postupak pokrenut po službenoj dužnosti u veljači 2021.

Najčitaniji članci