Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žena je prelazila preko zebre, vozač je udario pa pobjegao...

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske bilo je čak pet slučajeva bijega počinitelja s mjesta prometne nesreće. U petak je u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena pješakinja (20)

2 komentara

U ulici Gustava Krkleca u Varaždinu U petak oko 18.50 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena 20-godišnja pješakinja. Za sad nepoznati vozač pješakinju nije propustio na obilježenom pješačkom prijelazu dok je prelazila preko, te ju je udario lijevim bočnim dijelom automobila.  Pješakinja je prevezena u varaždinsku bolnicu, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, vozač je napustio mjesto događaja, te policija traga za njim. 

Inače, tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske bilo je pet slučajeva bijega počinitelja s mjesta prometne nesreće.

Novčane kazne

Počinitelji su sudjelovali u prometnim nesrećama s nastalom materijalnom štetom. Policija je utvrdila četiri počinitelja prometnih nesreća, dok za jednim još tragaju.

Iz PU međimurske podsjećaju građane da onaj koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen, a o prometnoj nesreći ne obavijesti PU ili postaju i ne sačeka dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana, te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od 12 mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu šest negativnih prekršajnih bodova. 

KOD LUDBREGA Pijan skrivio nesreću i bježao, njegov suputnik napao policiju

Sudionik pak koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je nastala samo materijalna šteta, a s drugim sudionikom ne razmijeni osobne podatke i ne popuni i potpiše Europsko izvješće o prometnoj nesreći i sudionik kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari vlasniku ne ostavi podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, te će mu se obavezno izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od šest mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se tri negativna prekršajna boda. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message