Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Žena koja je srušila Papu: Išla sam ga samo zagrliti

Žena je pred početak polnoćke srušila Papu dok se približavao oltaru. On je ubrzo sam ustao, no kardinal koji je pao zajedno s njim slomio je nogu

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
51 komentara

Susanna Maiolo (25) je srušila Papu Benedikta XVI. u Bazilici Sv.Petra u Vatikanu prije početka polnoćke. Pokušala je doći do Pape dok se približavao oltaru. Preskočila je ogradu, srušila Papu (82), a onda su je uhvatili čuvari. Papa je pao, ali se pridigao i neozlijeđen je vodio misu. U gužvi je srušen francuski kardinal Roger Etchegaray (87). Njega su prevezli u bolnicu jer je slomio nogu. Policiji je ispričala kako je Papu samo htjela zagrliti, a ne ga napasti. Kod sebe nije imala oružje, a mediji javljaju da je Susanna psihički bolesna. Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi je rekao da je ista žena pokušala prošle godine na Božić preskočiti ogradu i približiti se Papi no zaustavili su ju čuvari. Dodao je da Susanna ima talijansku i švicarsku putovnicu. Ženu su u međuvremenu hospitalizirali.
Polnoćka je po prvi put u povijesti Katoličke crkve počela u 22 sata. U Vatikanu su rekli da je polnoćka počela ranije kako bi Papa imao više vremena za odmor.

PAPA: SUKOBI U SVIJETU PROIZLAZE IZ EGOIZMA
Papa je na polnoćki rekao da sukobi u svijetu proizlaze iz činjenice da smo zatvoreni u našim vlastitim interesima.
- Egoizam, kako skupine tako i pojedinaca, drži nas zatvorenicima naših interesa i želja, koji su u suprotnosti s istinom i razdvajaju nas jednih od drugih - rekao je Benedikt XVI.  Ljude za koji kaže da žive daleko od Isusa Krista je pozvao da se probude i uđu u veliku zajedničku istinu u zajedništvu s Bogom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message