Obavijesti

Promo sadržaj

Žene su Konzumova pokretačka snaga

Žene su Konzumova pokretačka snaga
4

Među mnogim inspirativnim pričama Konzumovih zaposlenica nalaze se i životni put Mirjane Kaurin Sajde koja se nakon 46 godina rada i odlaska u mirovinu vratila kako bi nastavila prenositi znanje mlađim generacijama...

Na poziciji percipiranoj kao uobičajeno muškoj – upravljanju logističkim i distributivnim operacijama – u Konzumu se već pet godina nalazi žena. Direktorica Konzumovog Logističko-distributivnog centra Ivana Kadoić svoj je put u kompaniji započela 2006. godine na radnom mjestu radnice-komisionarke. U početku je mislila da će joj to biti privremeni posao, no u narednim je godinama upoznala sve skladišne procese na mjestima administratorice WMS-a (informacijskog sustava za upravljanje radom skladišta) administratorice ulaza te kontrolorke ulaza i izlaza i tako zavoljela logistiku. Potom je 2008. godine postala asistentica direktora LDC-a, 2013. voditeljica projekata u logistici te 2015. godine direktorica LDC-a.

Unatoč visokom stupnju standardizacije i optimizacije procesa, u logistici je sveprisutna improvizacija. To je ono što moj posao čini uzbudljivim svaki dan i u čemu uživam. Gotovo svaka odluka ima odmah vidljivu posljedicu, a varijable na kojima se donose odluke mijenjaju se iz dana u dan pa je potrebno brzo razmišljati i brzo zaključivati. Ipak, najveći izazov na mom poslovnom putu bila je upravo činjenica da sam žena u muškoj industriji, na čelu tima od 700 ljudi među kojima su uglavnom muškarci“, ističe Ivana Kadoić. Dodaje kako je danas ponosna na tim i pozitivnu atmosferu koje je izgradila zajedno s kolegama.

Na nedavno održanom Insight Dayu, Konzumovoj internoj godišnjoj konferenciji posvećenoj najnovijim trendovima u maloprodaji, među glavnim je zvijezdama bila umirovljenica Mirjana Kaurin Sajda. U Konzumu provela 46 godina kao djelatnica i poslovotkinja malih formata trgovina, a sada se vratila te tijekom poludnevnog radnog vremena provodi edukacije kao mentorica poslovođa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sretna sam što svoje znanje i iskustvo koje sam stjecala tijekom godina i godina rada u Konzumu mogu prenijeti drugima. Lijepo je i nakon odlaska u mirovinu imati priliku ostaviti svoj trag u kompaniji u kojoj sam provela gotovo cijeli radni vijek. Mi umirovljenici sigurno možemo još puno toga pokazati mlađim kolegama, a neke tajne maloprodajnog 'zanata' ni najnovije tehnologije ne mogu promijeniti, poput važnosti komunikacije s kupcima i stvaranja odnosa temeljenog na međusobnom povjerenju i uvažavanju“, otkriva Mirjana Kaurin Sajda. Sa svojih 46 radnih godina u Konzumu ona je i zaposlenica koja je u kompaniji najduže radila.

Konzum zapošljava preko 11.000 zaposlenika, a žene čine više od 70 posto ukupnog broja zaposlenih na različitim pozicijama, od blagajnica i radnica u skladištu preko zaposlenica u nižem i srednjem menadžmentu do voditeljica na najvišim rukovodećim funkcijama. Premoć žena još je prisutnija u maloprodaji gdje ih je preko 85 posto od ukupnog broj zaposlenih, a prevlast drže i kad je riječ o voditeljskim pozicijama. Žene su tako na gotovo 85 posto voditeljskih pozicija u maloprodaji i na više od 75 posto svih voditeljskih pozicija u Konzumu, pri čemu vode i neke odjele koji su donedavno u javnosti bili percipirani kao „tipično muški“, poput spomenutog Logističko-distributivnog centra ili Sektora poslovne podrške.

Žene su pokretačka snaga Konzuma i njihovo zalaganje, kreativnost, odgovornost i intuitivnost koje unose u kompaniju svakodnevno unapređuju poslovanje Konzuma“, istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, čestitajući svim zaposlenicama Međunarodni dan žena koji se u cijelom svijetu obilježava 8. ožujka.

Konzum njeguje politiku jednakih mogućnosti za žene i muškarce pa su tako svima jednako otvorene mogućnosti napredovanja, dodatnih edukacija i usavršavanja, a jednakost žena i muškaraca vlada i kad su u pitanju plaće, jer su i žene i muškarci na istim pozicijama jednako plaćeni. I majke i očevi prvašića u Konzumu imaju pravo na korištenje slobodnog dana na prvi dan škole, a otvorena im je i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme s ciljem lakšeg usklađivanja privatnih i poslovnih obveza. U prosincu se svim roditeljima isplaćuje dar za dijete, a tijekom godine zaposlenici koriste i druge pogodnosti poput dara za novorođenče, božićnice, uskrsnice i regresa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.