News

Komentari 19

Ženu u Indiji susjedi optužili da je varala muža, natjerali ju da se skine i hoda gola po selu

Ženu u Indiji susjedi optužili da je varala muža, natjerali ju da se skine i hoda gola po selu

Kad se u četvrtak vratila u dom svoga muža, neki seljani su je ispitivali gdje je bila, nakon čega su osnovali improvizirani sud koji je trebao odlučiti o njezinoj sudbini

Žena u Indiji natjerana je da se skine i "za kaznu" prisiljena hodati selom gola jer se vratila mužu nakon navodne, mjesecima duge veze s drugim muškarcem, objavili su u ponedjeljak mjesne vlasti i mediji.

Ženu je spasila policija u okrugu Alipurduar u saveznoj državi Zapadni Bengal nakon što su se videosnimke pojavile u nedjelju na društvenim mrežama. 

"Uhitili smo tri glavna osumnječena i istražujemo incident. Vjerojatno će uskoro doći do više uhićenja", rekao je šef lokalne policije Bholanath Pandey.

Prema listu Telegraph, 35-godišnja žena je napustila selo šest mjeseci ranije, navodno sa svojim ljubavnikom.

Kad se u četvrtak vratila u dom svoga muža, neki seljani su je ispitivali gdje je bila, nakon čega su osnovali improvizirani sud koji je trebao odlučiti o njezinoj sudbini, pišu novine.

Kad nije mogla opravdati svoje odsustvo, ženu su navodno neki seljani izvukli iz kuće i pretukli.

Političari vladajuće stranke su incident nazvali "barbarskim". Žena je još uvijek u šoku i nalazi se u bolnici pod liječničkim nadzorom.

U indijskim selima i plemenskim područjima nije neobično da se ženu za koju se smatra da vrača ili da ima izvanbračne aktivnosti kazni tako da je se natjera da se skine i gola hoda uokolo.

Neka se žene ponižavaju iz drugih razloga, zbog neplaćenih zajmova ili djece s partnerima iz drugih kasti.