News

Komentari 9

Ženu zaključao u stan te pratio što radi video nadzorom, a policajce napao elektrošokerom

Ženu zaključao u stan te pratio što radi video nadzorom, a policajce napao elektrošokerom

Policija je podignula optužnicu protiv 31-godišnjeg muškarca koji je 40-godišnju ženu tri dana držao zatočenu, fizički ju je napadao i držao ju pod konstantnim video nadzorom

Općinski sud u Puli potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva istoga grada protiv 31-godišnjeg muškarca zbog počinjenja čitavog niza kaznenih djela, od kojih, protupravnog oduzimanja slobode, prijetnji, neovlaštenog snimanja, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, prisile prema službenoj osobi. Za isti slučaj podignuta je optužnica i protiv 21-godišnjakinje koja mu pomagala.

Optužnicom se 31-godišnjeg muškarca tereti da je 9. prosinca 2020. godine u stanu na području grada Pule, fizički napao 40-godišnju ženu, te je uzevši joj mobitel i sve osobne dokumente vezao ruke i zaključao je u stan. Tereti ga se i da ju je u večernjim satima, uporabom vozila u njenom vlasništvu, prevezao u drugi stan na području grada Pule gdje ju je ponovno fizički napao te joj je višekratno upućivao prijeteće riječi, kao i da je uključio video kameru te je 40-godišnjakinju nastavio držati zaključanu u sobi uz stalni video nadzor, sve do 12. prosinca 2020. kada je ona, iskoristivši njegovu odsutnost i nepažnju u nadziranju, uspjela pobjeći te se obratila za pomoć policiji, koja je utvrdila kako je dotična zadobila brojne tjelesne ozljede. 

Optužnicom se 31-godišnjaka tereti i da je i nakon 12. prosinca 2020. nastavio neovlašteno koristiti osobni automobil u vlasništvu 40-godišnjakinje. Nakon što su mu dva policajca pristupila 2. veljače 2021. u Puli, radi utvrđivanja njegova identiteta, počeo se udaljavati oglušujući se na policijske zapovijedi. 

Nakon što su ga oni sustigli radi sprječavanja bijega, te primijenili sredstva prisile, 31-godišnjak je pružao aktivni otpor tijelom, a potom je izvadio elektrošoker kojim je policijskim službenicima nanio lakše tjelesne ozljede te se udaljio s mjesta događaja.

Optužnicom se i  21-godišnju okrivljenicu tereti da je od 12. prosinca 2020. do 4. veljače 2021. u Puli, znajući da je 31-godišnjak prethodno počinio kaznena djela i da se krije te da ga traži policija zbog počinjenja kaznenih djela, pružila na korištenje svoj podstanarski stan u Puli radi daljnjeg skrivanja od policije.

Općinski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva, i protiv 31-godišnjeg okrivljenika produljio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti još i teže kazneno djelo.

Najčitaniji članci