Obavijesti

News

Komentari 83

Zgradom su odjekivali krici i pucnji iz pištolja: 'Ubio je Ivu!'

Zgradom su odjekivali krici i pucnji iz pištolja: 'Ubio je Ivu!'
3

Strava u Rijeci: Adem Mimić (69) u petak je došao na vrata Violete Milošević (51). Udario ju je u glavu, ubio njezina partnera Ivana Krstačića (82) i presudio sebi

VIDEO

Došao mi je na vrata, mene je htio ubiti. Lupio me je drškom pištolja u glavu, a zatim je moj Ive izašao na hodnik. Upucao ga je dvaput, rekla je Violeta Milošević pred čijim se stanom u riječkim Škurinjama u petak oko 17.30 sati odvijala užasna drama.

Lokva krvi na podu te krvave mrlje na zidu i prekidaču za svjetlo jeziv su podsjetnik na stravično ubojstvo u podrumu zgrade u Ulici Milana Rustanbega 17. Hodnicima su odzvanjali Violetini krici i pucnji iz pištolja nakon kojih su susjedi izašli iz svojih stanova, dok se ona stepenicama uspinjala u prizemlje.

- Moj Ive je mrtav, moj Ive je ubijen - vrištala je šokirana Violeta sva umrljana krvlju i s velikom ranom na glavi pokušavajući rukama dohvatiti susjedu Ćamu Baćinović.

- Pokušala sam je nekako smiriti i pitala sam je tko ga je ubio, a ona je očajna samo vikala: ‘Mrtav je! Mrtav je!’ - rekla je susjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U stanu su ležala tijela Adema Mimića i Ivana Krstačića, s kojim je Violeta živjela u izvanbračnoj zajednici. Adem je, iz još neutvrđenih razloga, ubio Ivana, a potom sebe.

Ubrzo je u zgradu stigla i policija koja je, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, vodila očevid, a ozlijeđenu ženu su odvezli u riječku bolnicu.

Potvrdili su da Ivan i Adem nisu bili u rodu, no ne znaju u kakvim su odnosima bili.

Oko 21.30 sati ispred zgrade došla je mlađa žena koja je tražila svojeg oca Adema, koji živi nekoliko ulica dalje. Nije imala pojma što se dogodilo.

- To mi je vjerojatno otac, automobil mu je ovdje parkiran. Išao je kod tog Ive - rekla je.

Ubrzo je u razgovoru s policijom saznala da je zaista riječ o njezinu ocu te je otišla u suzama i bez komentara.

Violeta Milošević, koja je lakše ozlijeđena, kaže da Adema Mimića poznaje oko dvije godine.

Susjedi tvrde: Oni su puno pili

Ja znam da je on luđak. Već mi je jednom prijetio da će me ubiti sjekirom. Ja sam mu i ovaj put bila glavna meta, tvrdila je Violeta dan nakon ubojstva. Dodala je da ona neće čistiti lokvu krvi koja joj je i jučer bila ispred ulaznih vrata. Stalno je ponavljala kako je Adem isplanirao čin te da je nju želio ubiti.

- Isprva nisam ni pomislila da je riječ o pucnjavi. Muž i ja smo mislili da netko istovaruje drva i tek smo poslije shvatili da je riječ o ubojstvu. Stvarno prestrašno - rekla je jedna susjeda.

Stanari kažu da su Violeta i Ivan imali burnu i problematičnu vezu.

- Znam priču da je Ivan zbog te mlađe žene ostavio obitelj te je s njom živio dugo u ovom stanu. Najmanje sedam godina, koliko sam i ja ovdje. Ma joj, bilo je tu zaista svega - rekla je zabrinuta susjeda Ružica Jurasić s prvog kata.

- Kod njih je uvijek bilo jako glasno. Koliko znam, dosta se pilo, svađali su se, dolazila bi policija. Kad je Ivan bio u bolnici, Violeti bi dolazili neki čudni gosti - dodala je susjeda.

Drugi stanari tvrde da je Violeta imala problema s pićem.

Prema pisanju Novog lista, ubojica Adem Mimić često je navraćao u Ivanov stan, navodno, zbog Violete. Koji je bio motiv za stravičan zločin te je li svemu možda kumovao i alkohol, bit će poznato nakon policijske istrage koja još traje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)