Obavijesti

News

Komentari 12

Žinić Milanoviću: Vama nije prioritet čuvanje radnih mjesta

Žinić Milanoviću: Vama nije prioritet čuvanje radnih mjesta
2

Predsjednik Stožera Željko Klaus nam je kazao kako postoje naznake da bi se račun u ponedjeljak mogao deblokirati i u tom slučaju Stožer bi povukao blokadu

VIDEO

Otprema mineralnog gnojiva iz kutinske Petrokemije i dalje je zaustavljena nakon što je Stožer za obranu Petrokemije uveo blokadu sve dok im Hrvatska poštanska banka ne odblokira račun.

Predsjednik Stožera Željko Klaus nam je kazao kako postoje naznake da bi se račun u ponedjeljak mogao deblokirati i u tom slučaju Stožer bi povukao blokadu otpreme robe. Duža blokada ugrozila bi hrvatsku poljoprivredu. Hoće li se ostvariti najava deblokade vidjet će se u ponedjeljak.

Nikola Čutuk/PIXSELL

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je predsjedniku Vlade RH, Zoranu Milanoviću uputio otvoreno pismo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Nakon vijesti da je Hrvatska poštanska banka blokirala račune kutinske Petrokemije želim izraziti duboku zabrinutost zbog tog čina koji ne samo što dovodi u pitanje opstanak tvornice i radnih mjesta, nego i ozbiljno ugrožava Grad Kutinu i cijelu Sisačko-moslavačku županiju. Takva je politika to nerazumnija jer su i HPB i Petrokemija državne tvrtke, pa se i na ovom primjeru jasno vidi da Vašoj Vladi, blago rečeno, očuvanje radnih mjesta nije prioritet.

Činjenica da Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. Kutina već mjesecima bezuspješno pokušavaju uspostaviti dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a kako bi se pronašlo rješenje za dugove - koje, valja naglasiti, nitko ne osporava - još jasnije dokazuje potpunu nezainteresiranost Vlade RH za spas jedine hrvatske tvornice mineralnih gnojiva.

Već mjesec i pol dana ignorirate moje pozive na tematsku sjednicu Županijske skupštine o teškome gospodarsko-socijalnom stanju u Sisačko-moslavačkoj županiji - na kojoj bismo tražili rješenja za opstanak Rafinerije, Petrokemije i Siscije - svjedoči o Vašoj potpunoj nebrizi za probleme u ovom dijelu Lijepe Naše. 

Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije, naime, urušava se i zbog nerješavanja problema Rafinerije, a i tekstilna industrija Siscia ne može ući u predstečajnu nagodbu upravo zbog opstrukcije dviju državnih institucija. Na taj način, gospodine premijeru, samo nastavljate s pustošenjem naše županije koju je 10 godina uništavala i pljačkala Vaša dugogodišnja stranačka kolegica.

Zbog toga Vam još jednom, sada javno, upućujem poziv na tematsku sjednicu Županijske skupštine te apeliram da na stranu stavite uskostranačke interese i predizborna nadmudrivanja te se hitno uključite u rješavanje gorućih problema gospodarstva i svih građana ove županije. 

Priopćenje gradonačelnika:

Grad Kutina najoštrije osuđuje postupak HPB-a koji kao državna banka blokira državnu tvrtku nakon što se mjesecima pokušava naći rješenje za spas tako strateški važne tvrtke poput Petrokemije d.d. Šokiran sam i zabrinut jer o sudbini Petrokemije d.d. izravno ovisi oko 7 tisuća stanovnika našega grada, a još nekoliko tisuća kroz povezane djelatnosti, usluge i trgovinu.

U posljednjih godinu i pol dana u izravnom smo intenzivnom kontaktu sa sve tri dosadašnje uprave Petrokemije d.d. S obzirom da, na žalost, nemamo nikakvog izravnog utjecaja na poslovanje Petrokemije d.d. niti na donošenje odluka, napravili smo apsolutno sve kako bi posredovali u komunikaciji između uprave i predstavnika vlasnika, odnosno onih državnih tijela koja su odgovorna za donošenje izvršnih odluka. Mi nećemo stati, ova je situacija nedopustiva! 

Odmah u ponedjeljak ujutro ćemo imati sastanak s upravom Petrokemije d.d. da vidimo što nam  je svima činiti i kako Grad Kutina može pomoći svojim posredovanjem. Od cilja kojeg od početka zastupamo, a to su očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u Petrokemiji d.d. - nećemo odustati!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1