Obavijesti

News

Komentari 650

Kaos na deložaciji: Policija na užetu iznosi aktiviste iz kuće

Kaos na deložaciji: Policija na užetu iznosi aktiviste iz kuće
30

U tijeku je deložacija bivšeg nogometaša Zorana Brlenića i njegove obitelji. Aktivisti Živog zida zabarikadirali su se na tavanu. Policija ih spušta užetom

VIDEO

U utorak oko  9 sati započela je deložacija Zorana Brlenića, bivšeg nogometaša Varteksa i njegove obitelji iz obiteljske kuće u Gornjem Knegincu pored Varaždina. Aktivisti Živog zida pokušavaju spriječiti deložaciju.

Pokretanje videa...

24sataTV 00:36

Interventna p olicija je rano jutros blokirala prilaz u kuću, a na terenu je desetak vozila. Istovremeno, o ko 60-ak aktivista zabarikadiralo se na tavanu obiteljske kuće. Policija je nakon nekog vremena uspjela zauzeti potkrovlje i sad veže užetom aktiviste te ih spušta po željeznoj konstrukciji ograde od stepenica. Sve teče jako sporo jer do tavana vode spiralne stube kojima se teško kreće.

Na Facebook profilu Živog zida objavili su da je ovo najnasilnija deložacija u povijesti njihovog djelovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Facebook/Živi zid

Policija iznijela Sinčića iz kuće

Policija je među prvima iznijela Ivana Sinčića, a zatim još 10-ak ljudi.

U policijsko vozilo dovezen je i mladić koji je vikao da je američki državljanin, turist, i tražio da mu se objasni zašto ga privode. No kako se neslužbeno doznaje iz policijskih krugova osoba je prije iznošenja iz kuće govorila hrvatski.

Marko Jurinec/PIXSELL

Stigla Hitna, aktivisti se samoozljeđuju

Na mjesto događaja stigla je i Hitna pomoć jer ima ozlijeđenih. Uskoro je iznesena i prva osoba i to povezane glave i imobilizirana vrata. Policija kaže da se samoozlijedio u potkrovlju, udario glavom u gredu u masi aktivista.

Na svom Facebook profilu Živi zid je objavio kako je još jedna osoba iznesena krvave glave.

Marko Jurinec/PIXSELL

Angažirali dovoljno policajaca

U povodu događanja oglasili su se i iz varaždinske Banke Kovanica. Kažu da je, s obzirom na protekli neuspješni pokušaj deložacije, varaždinska policija angažirala dovoljan broj pripadnika "kako bi se ovaj puta osiguralo nesmetano provođenje postupka iseljenja i ispražnjenja stvari, sukladno Zaključku Općinskog suda u Varaždinu i odredbama Ovršnog zakona".

Marko Jurinec/PIXSELL


Nisu mogli vraćati kredit

Podsjetimo, zbog neplaćanja kredita obitelj Zorana Brlenića našla se pred deložacijom iz doma u Gornjem Knegincu kraj Varaždina koja je odgođena nakon što je tridesetak aktivista udruge Živi zid blokiralo ulaz u kuću. Ovrhovoditelj i policijski službenici odlučili su se povući i odgoditi deložaciju za neku drugu priliku pa su Brlenić i njegova obitelj neko vrijeme ostali u domu. Problemi obitelji počeli su prije 10 godina , kada je Zoran Brlenić u varaždinskoj banci Kovanica podigao kredit u iznosu od 360.000 kuna za potrebe svoje tvrtke Kneginja. U međuvremenu je njihova tvrtka prestala s radom. Brlenić je ostao bez posla u NK Varteks, a supruga mu se teško razboljela pa obitelj Brlenić rate kredita više nije mogla plaćati. Banka je zatim kupila njihovu nekretninu na javnoj dražbi i upisala se kao vlasnik.

- Najveći apsurd sutrašnje deložacije leži u tome što će banci Kovanici država (policija) asistirati u izbacivanju obitelji na ulicu iako ni ona sama ne može vratiti podignute kredite . Ludost da ne može biti veća! Nakon što vidite što se događa s privatnom imovinom, jasno vam je što uskoro čeka državnu imovinu - objavio je Živi zid.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 650
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21