Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
949 komentara

Policija privela Ivana Sinčića: 'Odbio postupiti po zapovijedi'

U četvrtak u 10 sati počela je deložacija obitelji Božić u Karašićkoj 20, u Trnju. Sinčić je priveden jer je u jednom trenutku ušao u prostor koji je policija osigurala

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
949 komentara

Interventna policija privela je predsjednika udruge Živi zid , Ivana Vilibora Siničića koji je u četvrtak nazočio deložaciji obitelji Božić u Karašićkoj 20, u zagrebačkom Trnju. Sinčić je priveden jer je u jednom trenutku ušao unutar područja koji je policija osigurala kako bi mogao izbliza snimati iznošenje aktivista Živog zida iz zgrade.

[video: 1021014 / ]

Davor Puklavec/PIXSELL

Najmanje 40 interventnih policajaca jutros je osiguravalo deložaciju Drage Božića iz stana koji je dograđen uz zgradu na koju pravo polaže novi vlasnik. Prema izjavi susjeda, Drago Božić je na toj adresi živio 35 godina te je imao status zaštićenog najmoprimca.

Sinčić je za 24sata izjavio da je Božić nedavno platio i legalizaciju objekta u kojem je živio, kao i to da je sve do danas bio na liječenju u bolnici zbog upale pluća.

U ovim trenucima interventna policija iznosi, jednog po jednog od 40 aktivista, iz trošne zgrade trokatnice.

Goran Jakuš/PIXSELL

- Gospodin Božić je bivši član HDZ-a koji je napustio stranku u trenutku kad je shvatio da je za njih samo broj i glas, i da će ga baciti na cestu bez milosti. Mi ćemo ga braniti, pridružite nam se u borbi protiv nemilosrdnog sustava - objavili su iz Živog zida na Facebooku.

Policija: Priveli smo ga jer je odbio postupiti po zapovijedi

Priopćenjem se poslijepodne oglasila i policija koje prenosimo u cijelosti:

D anas, 8. siječnja, od 10 do 11.45 sati na Trnju, Karašićka, policijski službenici pružili su pomoć (asistenciju) sudskom ovršitelju Općinskog građanskog suda u Zagrebu radi iseljenja ovršenika iz kuće. S obzirom da se u kući osim ovršenika nalazilo više desetaka osoba, sudski ovršitelj pozvao ih je da napuste stan kako bi se mogla provesti službena radnja, a nakon što su se oglušile, upozorene su da će prema njima biti uporabljena sredstva prisile. Kako su osobe odbile zapovijed da se udalje i odbijale izaći te su pružale pasivni otpor, policijski službenici su prema njima uporabili tjelesnu snagu odnosno zahvate za privođenje. U službene prostorije, uz uporabu sredstava prisile privedena je 31 osoba.

U 11,10 sati Ivan Sinčić je bez odobrenja prošao ispod trake ''STOP POLICIJA'' kojom je bio ograđen prostor postupanja te prišao do mjesta postupanja policijskih službenika kada je zaustavljen i legitimiran od strane policijskog službenika. Policijski službenici izdali su mu zapovijed da se udalji izvan ograđenog prostora što je on odbio, te je nakon toga upozoren da će biti priveden u službene prostorije. Na to je Ivan Sinčić odbio postupiti po zapovijedi i ponovljenom upozorenju da se udalji izjavljujući da se ne želi udaljiti i da ga policijski službenici privedu . Potom je, bez uporabe sredstava prisile, doveden u službene prostorije zbog provođenja prekršajne obrade.

Iz svega naprijed navedenog vidljivo je da je Ivan Sinčić priveden jer je odbio postupiti po zapovijedi policijskog službenika i jer je svojim ponašanjem ispunio elemente prekršaja , te policija demantira zlonamjerne navode da se prema njemu postupalo iz bilo kojih drugih motiva osim dosljedne provedbe zakona.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message